BIST 9.999
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.439,32
HABER /  GÜNCEL

İnternetten araba bakanlar aman dikkat

Ankara polisi, internet üzerinden araç satın alanları doladırdıkları iddia edilen 13 kişiyi gözaltına aldı.

Abone ol

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet üzerinden araç satın alan vatandaşları dolandırdıkları öne sürülen bir suç örgütünü takibe aldı.

Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Ankara ve İstanbul'da 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, suç örgütü elebaşı olduğu belirtilen E.O'nun da aralarında bulunduğu 13 kişiyi gözaltına aldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan zanlıların, kimlik bilgilerini ele geçirdikleri kişiler adına telefon hattı aldıkları ve banka hesabı açtırdıkları belirlendi.

Çeşitli internet siteleri üzerinden satışa sunulan araçların iletişim bilgilerini bu telefon numaralarıyla değiştirdikleri belirlenen zanlıların, aracı satın almak isteyen müşterilerden, ''Acil paraya ihtiyacım var. Aracımı bu yüzden ucuza satıyorum. Hesabıma kapora yatırırsan ilanı yayından kaldırırım'' diyerek talepte bulundukları öne sürüldü.

Başkaları adına açtırdıkları banka hesapları aracılığıyla kapora aldıkları vatandaşları dolandırdıkları iddia edilen zanlıların, bu yolla Ankara ve İstanbul'da çok sayıda kişiden para aldıkları öğrenildi.

Zanlılardan biri emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 12 kişi, ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, özel evrakta sahtecilik, sahte kimlik kullanmak, kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme ve nitelikli dolandırıcılık'' suçlarından adli makamlara sevk edildi.