BIST 10.270
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,63
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

6 haftadır bu sesi duyan yok!

Twitter üzerinden örgütlenen sağlık personeli bu hafta da TT listesini zorluyor.

Abone ol

İNTERNETHABER- Her gün hayatlarını riske atıp görevlerinin başında duran sağlık personeli sorunlarını sosyal medyadan haykırmaya devam ediyor.

Twitter'da her salı bir araya gelen sağlık çalışanları eylemlerinin 6'ncı haftasında yine TT listesi oluşturma yolunda hızla ilerliyorlar.

Bu hafta #GerçekSağlık etiketiyle eylemlerini sürdüren sağlık çalışanları, seslerini bakanlara, milletvekillerine, yazaralara ve gazetecilere ulaştırmak için çalışıyorlar.Kamuoyundan gelen destek çığ gibi büyürken, duyarsız kalan yazarlara ve medya yöneticilerine ise tepki mesajları yağıyor.

BEYAZ KODA TEPKİ YAĞIYOR

Sağlık Bakanlığı'nın hastanelerdeki şiddet olaylarının önüne geçmek için hayata geçirdiği Beyaz Kod sistemi de sağlık personelinin tepkisine neden oldu. 

AİLE HEKİMLERİ AYAKLANDI

Sosyal medyada sağlık sistemine yönelik bir diğer eleştiri konusu ise aile hekimlerinden geliyor. Aile hekimleri yönetmelik değişikliğinden şikayetçi.

İşte her salı 21.00'de twitter'da bir araya gelme kararı alan sağlık emekçilerinin haklı haykırışları...

Op.Dr. Demet Özçelik ‏@drdemetozcelik #GercekSaglik Beyaz kod verildiğinde saldırıda bulunan kişi hakkında Sağlık Bakanlığına şikayet bildirimi yapıldığı doğru mu arkadaslar?

Bünyamin GÜRSOY ‏@BunyaminGursoy Aile Hekimliğinde yönetmelik değişikliği sayısı hükümet değişikliği sayısından fazla bu mu #GerçekSaglik

Doktor07 ‏@AdnanDr07 #GercekSaglik adına adım atılmak isteniyorsa, sağlığın temel taşı olan aile hekimliği özendirici hale getire getirilmeli

Pelin ÇEVİKER ‏@ArtemisiaeP #GercekSaglik sürekli çalışmayan sistemlerle olacak iş değildir.

BASRİ ÖZTÜRK ‏@drbasri38 @MuezzinogluDR #GercekSaglik ailehekimleriyle bürokrasinin uğraşmasıyla saglanmaz.

özge hemşire ツ ‏@kontraendike #GercekSaglik ancak şiddete uğramayan haklarını kullanabilen ezdirilmeyen madur edilmeyen, saygı duyulan sağlık çalışanlarıyla mümkündür.222

sevda dilik ‏@sevda_dilik #GercekSaglik Aile hekimlerine sahip çıkmak aslında getirdiğiniz sisteme sahip çıkmaktır.

Vildan Karahan ‏@drwilldone #GercekSaglik performans sistemini kaldırmakla olur, performans, döner kaygısı yznden yıllık izne çıkmaktan çekinir hale geldi çalışanlar.

Maviduru ‏@MaviDuru10 33 saat nöbet ile #GercekSaglik hizmeti verilemez sayın bakanım @MuezzinogluDR