BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Hugo Chavez böyle veda etti

59 yaşında ölen Hugo Chavez, kızlarıyla gülümserken görüldüğü şubat ortasında çekilen bu fotoğrafıyla veda etti

Abone ol

Devlet Başkan Yardımcısı Nicolas Maduro, devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında, 2 yıldır kanserle savaşan Chavez'in, Caracas'ta tedavi gördüğü askeri hastanede, 58 yaşındayken hayata veda ettiğini açıkladı.

Enformasyon Bakanı Ernesto Villegas, daha önce yaptığı açıklamada, 11 Aralık'ta Pelvis bölgesindeki kanserin nüksetmesi üzerine Küba'da dördüncü kez ameliyat masasına yatan Chavez'in bağışıklık sisteminin zayıflaması üzerine yeni bir akciğer enfeksiyonunun baş gösterdiğini açıklamıştı.

Devlet Başkan Yardımcısı Maduro, Chavez'in sağlık durumunun kötüleşmesinin ardından, bakanlar, askeri yetkililer ve yerel yöneticilerle bir araya gelmişti. 

İlk kez Haziran 2011'de kanser teşhisi konulan Chavez, geçen yıl ekim ayındaki seçimde üçüncü kez devlet başkanı seçilmiş ancak rahatsızlığı yüzünden yemin törenine katılamamıştı. 

KIZLARIYLA GÜLÜMSERKEN ÇEKİLEN FOTOĞRAFLA VEDA ETTİ

Küba'da, aralık ayındaki dördüncü ameliyatının ardından halkın karşısına çıkmayan Chavez, ülkesine ve tüm dünyaya şubat ortasında basına dağıtılan fotoğraflarıyla veda etti.

Chavez, son fotoğraflarında Küba'da iki kızıyla yan yana gülümserken ve Küba Komünist Partisi'nin yayın organı Granma'ya bakarken görülüyordu.

Küba'daki tedavisinin ardından 18 Şubat'ta Venezuela'ya dönen Chavez, ülkesine dönüşünü Twitter mesajıyla duyurmuş, Küba'ya ve kendisine bu süreçte destek olan herkese teşekkür etmişti.

hugo.jpg