BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.295,47
HABER /  DÜNYA

Efsane lider Chavez yaşamını yitirdi

Venezuella Devlet Başkanı Hugo Chavez hayatını kaybetti. Chavez uzun süredir kanserdi. En son Şubat ayında kızlarıyla poz vermişti.

Abone ol

Uzun zamandan bu yana kanser tedavisi gören Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez 'in hayatını kaybettiği bildirildi.

Devlet Başkanı Hugo Chavez, hayatını kaybetti. Açıklama Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Nicolas Maduro'dan geldi. Maduro, düzenlediği basın toplantısında uzun zamandan bu yana kanser tedavisi gören Chavez'in yaşam mücadelesini kaybettiğini duyurdu.

Chavez'in ölümünün ardından ülkede yas ilan edildi.Akşam saatlerinde yapılan açıklamada Chavez'in sağlık durumunun kötüye gittiği açıklanmıştı.


TAHTINI YILLARDIR KİMSE SARSAMADI... TIKLAYIN


 İlk kez Haziran 2011'de kanser teşhisi konulan Chavez, son olarak geçen yıl 11 Aralık'ta kanser ameliyatı için Küba'ya gitmişti.

Venezuela'ya 18 Şubat'ta dönmesinden sonra Chavez'in tedavisine Karakas'taki askeri bir hastanede devam ediliyordu.

Geçen Ekim ayındaki seçimde üçüncü kez devlet başkanı seçilen 58 yaşındaki Chavez, 10 Ocak'ta yapılması planlanan yemin törenine de hastalığı nedeniyle katılamamıştı.


CHAVEZ'İN KIZLARIYLA SON POZU
Chavez kanser nedeniyle medyadan uzak bir dönem geçirmişti. Tedavi sürecinden yansıyan son kare iki kızıyla gülerken çektirdiği bir fotoğraf oldu. (TIKLAYIN)


HUGO CHAVEZ KİMDİR?

1954 doğumlu Hugo Chavez Venezuela'nın devlet başkanıdır.

1992 yılında yarbay iken yolsuzlukları ayyuka çıkmış bulunan devlet başkanı Carlos Andrés Pérez'e karşı darbe girişiminde bulunmuş fakat başarıya ulaşamamıştır. 1994 yılında halkın desteğiyle affedilmiş, 1998 yılındaki seçimlerde yüzde 56 oy oranıyla devlet başkanlığına ilk kez seçilmiştir. 1998'de seçilen Chavez, yönetimde kalıp kalmaması için 16 Ağustos 2004'de yapılan halk oylamasında, oyların yüzde 94'ünü alarak seçimi kazanmıştır.

Washington yönetiminin düşman olarak gördüğü Küba gibi ülkelerle sıkı bağlar kurmuş ve ABD karşıtlığını her fırsatta dile getirmiştir. ABD'nin yaptığı darbeyle baştan indirilmiş ancak 1 gün ( 48 saat icinde ) sonra tekrar iktidara gelmiştir.