BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç kiliseye zılgıtlar eşliğinde girdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Almanya'da Süryani Kilisesi'ni ziyaret etti

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , Berlin'de, Süryani Kilisesi cemaatiyle bir araya geldi. Süryani Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin ile kiliseye kadınların zılgıtları eşliğinde gelen Arınç, cemaat temsilcileriyle sohbet etti.

Arınç, burada yaptığı konuşmada, hükümet olarak Mor Gabriel Manastırı arazisi meselesine iyi niyetli yaklaştıklarını ancak ''mahkeme kararlarının ellerini kollarını bağladığını'' belirtti.

OLUMLU SONUCA VARACAĞIZ

Bugüne kadar bu konuda mahkemelerin hep aleyhte karar verdiğini ve Yargıtayın da bunu onadığını vurgulayan Arınç, bu meselenin çözümü konusunda hukukçuların çalıştığını ifade ederek, '' Mor Gabriel konusunda olumlu sonuca ulaşacağız. İnşallah hayırlı olsun'' dedi.

Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin de AK Parti hükümetini övdü ve 11 yıllık icraatlarından çok memnun olduklarını söyledi.

Türkiye'deki ve dünyadaki Süryanilerin, Türkiye 'nin AB 'ye girmesi için çaba harcadıklarını ve dua ettiklerini ifade eden Çetin, ''Ülkemizin birlik ve beraberliğini istiyoruz'' diye konuştu.

TESPİH HEDİYE EDİLDİ

Türkiye'deki Süryanilerin en önemli sorunlarının Mor Gabriel Manastırı sorunu olduğunu dile getiren Çetin, ''Müslümanlık için Mekke, Medine, Kabe ne kadar kutsalsa ve önemliyse biz Süryaniler içinde Mor Gabriel o kadar önemli'' ifadesini kullandı.

Sohbet esnasında, Johan Teber adlı yaşlı bir papaz, Aramice dilinde Arınç'a bazı konuları anlattı. Çetin'in tercüme ettiği konuşmada Teber, 40 yıldır Almanya'da yaşadığını, rüyalarında hep Türkiye'yi gördüğünü anlattı. Teber, Bülent Arınç'ı çok sevdiklerini de sözlerine ekledi.

Daha sonra kiliseyi gezen Arınç'a, tespih hediye edildi.