BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ceyhan'da savaş gibi kavga: 5 ölü

Ceyhan'da anlaşmazlık nedeniyle iki grup arasında olay çıktı

Abone ol

Ceyhan'da tarla anlaşmazlığı nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 5 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Adana'nın Ceyhan İlçesi'ne bağlı Kösreli Beldesi'nde arazi anlaşmazlığı yüzünden 2 aile arasında çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Olayda, 5 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi yaralandı.

Olay bugün saat 16.00 sıralarında, Ceyhan'a bağlı Kösreli Beldesi ile Azizli Köyü'ndeki bir tarlada meydana geldi. Kösreli'de oturan ve yıllardır aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan Mazı ve Tan ailelerinin fertleri arasında aynı gerekçeyle yine tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede ailelerin diğer fertlerinin de katılmasıyla silahlı kavgaya dönüştü. Tarlada onlarca kişi tabanca ve tüfeklerle birbirlerine ateş açtı.

Jandarma ve köylülerin müdahale ettiği çatışmada Yunus Yılmaz, İsmail Kan, İlker Mazı ve Mehmet Tan olay yerinde yaşamlarını yitirirken, Mahmut Mazı, Ahmet Çetin, Hasan Taşyürek, Nafi Tan, Uğur Mazı, Ufuk Mazı ile kimliği saptanamayan 2 kişi yaralandı. Yaralılar, götürüldükleri Ceyhan Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Jandarma, ikinci bir olayın meydana gelmemesi için Kösreli Beldesi ve Azizli Köyü'nde geniş güvenlik önlemi alarak soruşturma başlatıldı.

32627_4800_05032013_1.jpg

AK PARTİ'Lİ MECLİS ÜYESİ KURTARILAMADI, ÖLÜ SAYISI 5 OLDU

Çatışmada ağır yaralanan AK Partili İl Genel Meclis üyesi Mahmut Mazı da Ceyhan Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere karşın yaşamını yitirdi. Böylece olayda ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. 7 yaralının ise Ceyhan ve Osmaniye Devlet hastanelerindeki tedavileri sürüyor.

3 DÖNÜMLÜK ARAZİ İÇİN

Olayın AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Mazı ile birlikte ölen Azizli Köyü eski muhtarı İsmail Tan arasındaki 3 dönümlük arazi anlaşmazlığı yüzünden çıktığı iddia edildi. Her iki ailenin kendi arazisinin ortasında kalan 3 dönümlük tarlanın kendilerine ait olduğunu iddia ettiği öğrenildi.

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç da Azizli Köyü'ne giderek Mazı ve Tan ailelerinin ileri gelenleriyle görüşerek olayın daha fazla büyümesinin önlenmesini istedi. Ayrıca köyde jandarma özel hareket timleri de geniş güvenlik önlemi aldı.

3 GÖZALTI

kavgaya ilişkin 3 kişi gözaltına alındı.Kuzucak köyü yakınlarındaki bir tarlada iki grup arasında çıkan ve AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mahmut Mazı, oğlu İlker Mazı, İsmail Tan, Mehmet Tan ile Yunus Yılmaz'ın hayatını kaybettiği kavgayla ilgili soruşturma sürüyor.

Polis ve jandarma ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, Tan ailesine ait arazilerin bir kısmının, hissedarlardan bazıları tarafından Mazı ailesine satıldığı, daha sonra arazinin ölçüleriyle ilgili anlaşmazlık yaşandığı belirlendi.

İki ailenin yaklaşık 3 dönümlük arazi nedeniyle davalık oldukları, bugün de Mazı ailesinin tarlada ölçüm yapmak isterken Tan ailesiyle aralarında tartışma çıktığı ve tartışmanın kısa sürede silahlı kavgaya dönüştüğü bildirildi.

Güvenlik güçlerinin, hastanenin yanı sıra iki ailenin de yaşadığı köyün giriş ve çıkışını kontrol altında tuttuğu öğrenildi.

Bu arada, jandarma tarafından yürütülen çalışmalarda, biri hafif yaralı 3 kişinin gözaltına alındığı, olaya ilişkin 1 kişinin de arandığı belirtildi.