BIST 9.970
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.435,13
HABER /  GÜNCEL

Hikaye ve şiir yarışmalarına rekor başvuru

Rekor bir ilginin gerçekleştiği yarışmalara yurt içi ve yurt dışından Şiir Yarışmasına toplam 9.630 başvuru yapılırken, Hikaye Yarışmasına ise toplam 2.875 başvuru alındı.

Abone ol

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 9.su düzenlenen Geleneksel Hikâye ve Şiir Yarışmaları için başvurular sona erdi. 

Her yıl geleneksel olarak düzenlediği yarışmalarla yeni yetenekler kazandıran Ümraniye Belediyesi’nin 9. Geleneksel Hikâye Yarışması başvuruları sona erdi. Genç yetenekleri sanata kazandırmak ve bu alana yönelik ilgileri teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmalara bu yıl rekor bir başvuru gerçekleşti. Yurt içinden ve yurt dışından Şiir yarışmasına toplam 9.630 başvuru yapılırken, Hikaye Yarışmasına 2.875 başvuru yapıldı.

Teması serbest olarak belirlenen 'serbest', 'hece', 'aruz' olmak üzere üç kategoride düzenlenen şiir yarışmasında, her bir kategoride birinciliği elde eden şiire 5 bin, ikinci şiire 4 bin, üçüncüye 3 bin ve her biri 1.000’er TL’den 10 adet mansiyon olmak üzere toplam 66 bin TL ödül verilecek. Hikâye yarışmasında ise birinciye 8 bin, ikinciye 6 bin, üçüncüye 4 bin ve her biri 1.500’er TL olarak belirlenen 10 adet mansiyon olmak üzere, toplam 33 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca dereceye giren eserler Ümraniye Belediyesi tarafından kitaplaştırılarak edebiyat dünyasına kazandırılacak. Konusu 'Zaman Tünelinde İstanbul Evleri ve Yaşam' olan Geleneksel Resim yarışmasında ise son başvuru 3 Mayıs Cuma günü saat 16.30 mesai bitiminde sona erecek.