BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.427,98
HABER /  POLİTİKA

Ve BDP sonunda itiraf etti

BDP Genel Başkan Yardımcısı Nursel Aydoğan ise Kışanak’ın aksine zabıtların BDP Genel Merkezi’nden alındığını itiraf etti.

Abone ol

Daha önce ‘bizden sızmadı’ diyen BDP, tutanakların parti genel merkezinden alındığını kabul etti.

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın İmralı’da BDP heyetiyle yaptığı görüşmenin tutanaklarının medyaya sızdırılmasının yankıları sürüyor. 

Radikal Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, dünkü köşesinde tutanaklarla ilgili ilginç benzer bir iddiada bulunmuştu:

"BDP Genel Merkezi’nde görüşme notları fotokopi makinesinde çoğaltılması için iki kişiye teslim edilmiş. Namık BDP’yi yakından takip eden bir gazeteci olduğu için notların genel merkeze ulaştığını duymuş ve hemen genel merkez binasına gitmiş.

Çaycıdan fotokopiciye partide herkesi çok iyi tanıdığı için fotokopi makinesinden bir kopya da kendisi için almak hiç zor olmamış.

MUHABİR BİR ŞEKİLDE ALMIŞ

Zaman gazetesinde yer alan göre Genel Başkan Yardımcısı Aydoğan, tutanakları kendilerinin vermediğini, muhabirin bir şekilde elde ettiğini ileri sürdü.

Ancak bir partili tarafından muhabire verilmediğini savunan Aydoğan, “Bir şekilde alınmış. Kimse bilerek veremez. Şu an net olan, bizim genel merkezimizden alınmış.” ifadelerini kullandı.

KIŞANAK KABUL ETMİYOR

Aydoğan'ın aksine BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, ‘sızdırma kelimesinin belli bir maksatla bir yere vermek’ anlamını taşıdığını belirterek, partilerinden hiçbir şekilde sızdırma anlamına gelecek bir faaliyet söz konusu olmadığını ileri sürmüştü.

ÖNCE KANDİL SONRA BDP Mİ?

Bu arada BDP’li vekillerin, Öcalan’ın, Kürt sorununun çözümü için hazırladığı ‘yol haritası’ konulu mektubun içeriğinden önceki gün haberdar olduğu ortaya çıktı. 26 Şubat’ta BDP Genel Merkezi’ne ulaşan mektupların önce Kandil ve Avrupa kanadıyla paylaşıldığı, gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra da önceki gün milletvekillerine okunduğu öğrenildi.