BIST 9.986
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.435,23
HABER /  DÜNYA

Pazarlık yok saldırıya devam

İsrail Başbakanı Olmert hiç bir şekilde pazarlık yapmayacaklarını söyledi.

Abone ol

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, ''teröristlere'' yönelik operasyonların devam etmesi yönünde talimat verdi.

İsrail'in güneyindeki Berşeva'da iş adamlarıyla bir araya gelen Olmert, buradaki konuşmasında, güvenlik kuvvetlerine, ''teröristlere, teröristleri koruyanlara ve onlara talimat verenlere karşı operasyonların devam etmesi talimatını verdiğini'' söyledi. Olmert, ''Teröristleri vuracağız'' dedi ve İsrail'e karşı saldırı düzenleyenlerin kaçamayacağını kaydetti.

Olmert ayrıca, 25 haziranda İsrailli askeri kaçıranlarla pazarlık yapılmasını bir kez daha reddetti. İsrail Başbakanı, ''Teröristlerle pazarlık etmeyeceğiz. Bütün gücümüzle hareket edeceğiz, ancak şantaja boyun eğmeyeceğiz. Kimsenin, adam kaçırma olayının İsrail'e diz çöktürme yolu olduğunu düşünmesine izin verilmeyecektir. Eğer bugün geri adım atarsak, çok sayıda askerimiz adam kaçırma olaylarının hedefi olur'' dedi. Olmert, ''Bu, uzun soluklu bir savaş, sabırlı olmak gerek. Bu savaş bazen bizi fazla ağırbaşlı olmaya zorluyor. Dişlerimizi sıkmayı, çok ağır darbeler vurmayı bilmeliyiz. Bunu yapacağız, başaracağız ve Gilad Şalit'i ailesine geri getireceğiz'' diye konuştu.

Olmert, ''19 yaşındaki Şalit'in, İsrail devletinin kurumlarını sarsmayı isteyen ancak sadece Filistin halkının imajına zarar vermeyi başaran zalim ve cani teröristlerin elinde olduğunu'' ifade etti. İsrailli askeri kaçıranlar ve İsrail hükümeti, kaçırılan askerin hala hayatta olduğunu açıklamıştı.