BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Patlak ampülün ne işi var?

Yazar Ergün Poyraz Ergenekon tutuklusu. Ama kitabı dava delili. AK Partiler savunmada sordu: "Ne işi var bunun?"

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- AKP’nin savunma eklerinde ilginç yaklaşımlardan biri de Ergenekon soruşturması kapsamında 1 yılı yakındır tutuklu bulunan yazar Ergün Poyraz’ın, ‘patlak Ampül’ isimli kitabı ile ilgili bölüm oluşturuyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan yazar Poyraz’ın AKP’nin iktidara geldiği ilk yıllarda yazdığı ‘Patlak Ampül’ isimli kitabında Başbakan Erdoğan ve parti yöneticilerinin geçmişi ve söylemleri incelenmişti. Bu kitaba ilişkin Erdoğan dava açmıştı. Kitap, Yargıtay Başsavcısının iddianamesinde de ek delil olarak yer almıştı.

EKTE VAR İDDİANAMEDE YOK
AKP savunmasının ek bölümlerinde bu delil ile ilgili şu şekilde savunma ve eleştiri yapıldı:

“12 Numaralı iddianın ekleri (12 numaralı ek) arasında; yazar Ergün
POYRAZ’a ait, 15.10.2002’ Ankara’da yayımlanan 264 sayfadan ibaret “Patlak Ampül” adlı bir kitap fotokopisi yer almaktadır.

İddianamenin hiçbir yerinde bu kitaba yapılmış doğrudan veya dolaylı bir
yollama yoktur. Buna rağmen bu kitabın 12 numaralı iddianın ekine konulmuş olması, dikkat çekicidir.

“İFTİRALAR DELİL OLMAZ”
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve AK
Parti’ye iftira etmeyi, onlarla ilgili her türlü olay, beyan ve haberi çarpıtarak halkı yanıltmayı kendince kutsal bir vazife edinmiş kişilerden biri olan yazara ait kitabın iddianamenin delili olarak ekler arasına konulmuş olması, Anayasa, yasa ve hukuk tanımazlığın diğer bir ifadesi, hukuk devleti ilkesinin ayaklar altına alınmasıdır. Hiçbir hukuk devletinde iddia makamı, birilerinin yaptıkları iftiraları, hakikat gibi kabul edemez, başkasının iftirasını itham ettiği kişinin sözü olarak kabul ve takdim edemez.

“BAŞSAVCI HUKUKU KATLETTİ”
Ama maalesef iddia makamı, hukukun bütün evrensel kurallarını ve Anayasa ve yasaları çiğneyerek kendisinde böyle bir hak görmüş, hukuk adına hukuku katletmiştir. İddia makamının bu yaklaşımı ve herhangi bir hukuki ve yasal süzgeçten geçirmeksizin ne varsa AK Parti aleyhine delil gösterme gayreti, hiçbir gerekçe ve hiçbir surette hukuk, Anayasa ve yasalarla bağdaştırılamaz. Ayrıca hiçbir hukuk devletinde iddia makamı; sınırsız, kuralsız ve hukuksuz hareket edemez, o da yasalarla bağlı ve sınırlıdır.”