BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Böyle gözü kara ekip görmedim

Hırvat teknik direktör Biliç, döktürdü. "Muhteşemler" deyip, millilerin en beğendiği yönünü çarpıcı sözlerle anlattı.

Abone ol “Ben böyle gözü kara ve savaşçı takım görmedim. Muhteşemler. İnanılmaz bir fizik gücüne sahipler.”

Bu sözler 40 yaşındaki Hırvat çalıştırıcı Slaven Biliç'e ait. Çek maçından etkilendiği gözlenen Bliç milli takımın iyi oynamadığını ancak mücadeleci yönüyle ön plana çıktığını söyledi.

Milliyet'ten Halil Özer'e konuşan Hırvat çalıştırıcı, meslektaşı Terim'e övgüler yağdırdı ve oyuncu değişiklikleriyle maçın sonucuna etki ettiğini ileri sürdü.


GÖZÜ KARA TAKIM

“Ben böyle gözükara ve savaşçı bir takım görmedim. Bunu başarabilmek için inanılmaz bir moral ve inanılmaz bir fizik gücü gerekiyor. Bunların hepsi Türkiye’de var. Muhteşemler. Bitti dediğiniz anda yeniden ortaya çıkıyorlar. Bunu yapmak kolay değil.

İYİ OYNAYAN HIRVATİSTAN

“Ama bu benim başımı ağrıtmıyor. Çünkü elimde çok seçenek var. Bir hoca için bundan güzel bir şey olabilir mi? Şu anda iki takım cumayı bekliyor. Ortada bir denge var. İki eşit güç mücadele edecek. Bir yanda iyi oynayan Hırvatistan var. Diğer yanda da iyi oynamayan ama 90 dakika sahada ölesiye mücadele eden savaşçı bir takım. Herhalde izleyenler için büyük bir keyif olacak.

TERİM ÇOK CESUR

Oyun içinde bir kadronuz vardır. Genelde sisteminizi bu kadro ile sürdürürsünüz. Değişikliğe kolay kolay kaçmazsınız. Ama Türkiye’de bu farklı. Çok büyük ve usta bir hocaları var. Oyun içinde sistemini tamamen değiştirebiliyor. Oyun içinde oyuncularını değiştirerek doğru kadroyu yakalamaya çalışıyor. Bu ancak iyi hocaların yapabileceği bir iştir. Bu riskdir. Göze almak zordur. Ama Fatih Terim çok cesur bir hoca.

İYİ OYNAMIYORLAR AMA SAVAŞIYORLAR

Futbolda asıl olan sahada mücadele etmektir. Türkiye iyi oynamıyor diye mutlu olamam. Çek maçında bunu gördük. İyi oynamıyorlar ama müthiş agresif yapıları var. Herkes bitti derken onlar bitti demiyor. İyi, etkileyici ve çok değerli golcülere sahipler. Evet yıldızları yok. Bizde de yok. Zaten ikimiz için de zor olan bu. Karşınızda bir Torres ya da Ballack olsa ona göre önlem alırsınız. Ama biz Türk futbolcuları sadece bir iki maçtır görüyoruz. Onlar da bizi. Bu iki hoca içinde bir bilinmez. Çünkü kimse kimseyi çok iyi tanımıyor. Yani iki takımda da dünya çapında yıldızların olmaması belki de bu maçı daha ilginç bir hale getirecek.

SON 30 DAKİKA ANALİZİ

Hırvat kampından oldukça ilginç bilgiler geliyor. Örneğin dün saat 13.30’da Biliç bütün takımı toplayıp Türkiye’nin, Çek Cumhuriyeti ile oynadığı maçı izletmiş. Sadece oyunun 2-0’dan sonraki bölümünü izleten Biliç, Türkiye’nin oyun içinde ne gibi değişikliklere uğradığını futbolcularına uzun uzun anlatmış. Tüm oyuncularından öne geçseler bile disiplinden kopmamalarını istemiş. Bu arada Hırvatistan’ın defans oyuncularından Knezeviç dizindeki problem nedeniyle kadrodan çıkartıldı.