BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Rezidansa ahır istiyor

Huylu huyundan vazgeçmiyor. Gecekondudan rezidansa geçmek kolay iş değil. Tıpkı Kazdal ailesi gibi.

Abone ol

Bir tarafta gökdelenlerin yükseldiği Mashattan’ın bulunduğu Maslak, hemen arkasında gecekonduların mekanı Ayazağa.

Dev inşaat firmaları bitişikteki Ayazağa’nın boş arazilerine gözünü dikti. Herkesin iştahını kabartan arazilere uzun yıllar evvel konan Rizeli Kazdal ailesinin başına talih kuşu kondu.

YÜZDE 25 PAY ALACAKLAR

Bu ilginç haber Yeni Şafak'tan Gökhan Yılmaz'a ait. Habere göre Kazdal ailesi Aliağa ile anlaşarak 10,5 milyon YTL ile oturdukları arazinin mülkiyetini kazandılar..

Ağaoğlu ile arazilerine yapılacak konutların yüzde 25'ini almak üzere anlaşan gecekonducular, toplamda bin konutluk büyük bir yaşam sitesi ve ticaret merkezinden pay alacak.

KONUTTA GÖZLERİ YOK

İlk bakışta ne şanslı alineşymiş derseniz yanılırsınız. Bir de onlara sorun hallerini. Eski yaşamlarını özlüyorlar. Parayla pulla ilgileri yok sanki. Rahatları alışkanlıkları yaşam biçimleri bozulacak çünkü.

BAŞKA YERE TAŞINACAK

Gecekondu sakinlerinden Muharrem Kazdal'ın gözü konutlarda değil. Toprağın üstünde ağaçların arasında yürümek istiyor. Rezidans yerine eski rahatını sürdüreceği başka bir yere taşınmayı planlıyor.

REZİDANSA AHIR İSTİYOR

Sadece o değil Maslak'ın dev kulelerinin göründüğü tarlalasında çapa yapan Hamide Kazdal da benzer şeyler söylüyor. Kazdal, koyunlarını ve tavuklarını otlatabileceği ahır istiyor rezidansa..

Kazdal, “Yeni yapılacak konutlar 20 katlı olacakmış. Ben 5 veya 6. katından daire isterim. Arkadan ona bir de merdiven yaptım mı, koyunumu tavuğumu rahatça besleyecek bir ahırım da olur” diyor