BIST 10.083
DOLAR 32,36
EURO 34,82
ALTIN 2.440,85
HABER /  GÜNCEL

Paşanın derin bağlantısı

Ersöz Paşa, Rus bir dostuyla elçilikten zırhlı bir otomobille ayrılıyor. Geride kalanlar akıl karıştıran cinsten!

Abone ol

Ergenekon'un bulunamayan iki isminden biri Leven Ersöz... Savcının gözaltı kararının çıktığı gün sabah saatlerinde Ankara'dan Rusya'ya hareket ediyor. Paşa'nın Rusya bağlantısı çok eskilere dayanıyor, ilişkileri ise bir hayli kafa karıştıracak cinsten!

Ergenekon'un kilit ismi emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün, Rusya'da iddianamenin açıklanmasını beklediği iddia edildi. Ersöz, iddianamede yer alacak suçlamalara göre hareket edecek. Bu arada Ersöz Paşa'nın Ruslarla olan ilişkisini Star gazetesinden Şamil Tayyar kaleme aldı. Tayyar, Paşa'nın bir davetteki ilişkilerini kalema alırken kafalar bir hayli karıştı. İşte o bölüm;

"İstihbaratı çok sağlam"
Herkesin kendine göre bir köstebeği var. Bakın, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, hala yakalanamadı. Rusya’da olduğu sanılıyor. İstihbaratı Baykal’dan daha sağlam olmalı ki, operasyon sırasında ortada yoktu.

Ersöz Paşa, en son geçen ay Rusya Büyükelçiliği’nde görülmüş. Özel bir davetmiş. İki milletvekili, bir bölümü Savunma Sanayi Müsteşarlığı’ndan epeyi devlet görevlisi de katılmış davete. Paşa, danışmanlığını yaptığı silah firmasının katologlarını konuklara dağıtıp bilgiler vermiş. Davetlilerin ağırlığına bakılırsa salon bir nevi Pazar gibiymiş. Davet bittiğinde Ersöz, firma yöneticisi olduğu sanılan bir Rus’la S 600 modeline benzer iri kıyım zırhlı bir Mercedes’le ayrılmış.

Jandarmada Mustafa Balbay’ın görüşmesini kayda aldıran Ersöz’ün ne marifetleri varmış meğer. ‘İsrail-Yahudi yakınlığı’ imajı oluşturmak için servise konan Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ’un Kudüs’teki fotoğraflarının sızdırılmasında da Ruslar’ın yeni gözdesi Ersöz’ün dahli var mıdır bilmem, ama Ergenekon şifrelerinin çözülmesinde önemli rolü olabilir.