BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.441,79
HABER /  SPOR

Fenerde ahlaksız teklif

Fener'de, Aurelio kavgası! Klup yönetimi Aurelio için Bayram Tutumlu'yu suçluyor. Tutumlu'nun iddialara yanıtı ise sert!

Abone ol

Fener'de tam anlamıyla Aurelio şaşkınlığı yaşanıyor. Futbolcunun gidişiyle ilgili kulüp yönetimi Bayram Tutumlu'yu suçluyor. Tutumlu ise iddialarında ısrarlı. İşte Fener'i karıştıran Aurelio tartışmalar;

Futbol dünyası, dün Aurelio’nun menajeri Bayram Tutumlu’nun açıklamalarla sarsıldı.. Tutumlu, Aurelio’nun ayrılmasını F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın ’despot’ tavırlarına bağlayarak “Özellikle 2-0 mağlubiyetle biten Bursa maçından sonra soyunma odasına inen Yıldırım, futbolculara ’Hepinizi pırasa gibi doğrarım.. Ayağınızı denk alın’ demiş.. Bu, bardağı taşıran son damla olmuş. Üstelik Yıldırım soyunma odası fırçalarını adet haline getirdiği için tüm futbolcular çok rahatsız” iddiasında bulunmuştu.. Bugün ise F.Bahçe’nin bu konudaki savunmasına yer veriyoruz.. Sarı-lacivertli kulüpten sızan haberler, Tutumlu’nun söylediklerinin tamamen tersini ortaya koyuyor.. İşte F.Bahçeliler’in ağzından Aurelio ve Tutumlu vakası:

ARALIK’TAKİ AHLAKSIZ TEKLİF
“Tutumlu, güvenilecek biri değil.. Vederson ve Deivid’i de kışkırtmak istedi, başarılı olamadı.. Ama Aurelio‘da gözü öyle karardı ki, hem kendini hem de futbolcuyu zora soktu.. Tutumlu, Aralık 2007’de F.Bahçe yönetimine hiçbir ahlaki kriterle bağdaşmayacak bir öneride bulundu ve ’Bana 1 milyon Euro verin, Aurelio’nun F.Bahçe’de kalmasını sağlayayım.. Yoksa onu Valencia’ya götüreceğim’ dedi.. Yani resmen haraç istedi, kabul etmedik.. Daha sonra Aurelio’nun sözleşmesindeki ’7 milyon Euro’ya serbest alır’ maddesini kullanmak istedi..”

‘UÇAK BİLETLERİNİ DE BİZ ALDIK’
“Tutumlu bu paranın % 25’ini alacaktı.. Ama yapamadı.. Ardından sahip olduğumuz 1 yıllık opsiyon hakkını kullandık ve Aurelio ile mukaveleyi uzattık.. Bu mukavelede hem F.Bahçe’nin, hem Aurelio’nun, hem de Tutumlu’nun imzası var.. Aurelio’nun parasını 1.1 milyondan 2 milyon Euro’ya yükselttik.. O kadar ki, Aurelio Brezilya’ya giderken uçak biletlerini bile F.Bahçe aldı.. Sözleşmesini uzatmamış futbolcu, biletini niye bize aldırsın? Ancak Tutumlu F.Bahçe’den 1 milyon Euro haraç istediği için bu anlaşmayı yeterli görmedi ve Aurelio’yu Betis’e kaçırdı..”

‘HIRSIZLIK YAPTI’
Fenerbahçe yönetiminin Tutumlu ile ilgili yaklaşımı çok net aslında: “Birisi ha kulübe ait bir masayı çalmış, ha kulübün futbolcusunu başka takıma götürmüş.. Aurelio’nun durumu bizim için aynı.. Bu saatten sonra Aurelio’nun dönmesi söz konusu olamaz.. Bu, artık FIFA’nın ilgileneceği bir konu..” Tutumlu, Aurelio krizini Yıldırım’ın despotluğuna bağlıyordu.. Ama F.Bahçe cephesi, olayın o kadar da basit olmadığını öne sürüyor..