BIST 10.177
DOLAR 32,23
EURO 35,14
ALTIN 2.471,48
HABER /  GÜNCEL

Esnafı sokağa dökmek istemiş

Ergenekon soruşturmasında tutuklandı. 'Halkı sokağa dökmek mi istiyorsunuz?' sorusuna işte cevabı verdi.

Abone ol

Ergenekon soruşturmasında tutuklanan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, hakimin, "Halkı sokağa dökmek mi istiyorsunuz?" sorusuna, "Ekonomik problemleri aktarmama rağmen duyarsız kalındı, taleplerin ciddiye alınması için halkın sokağa dökülmesini istedim. Halktan kastım esnaf kesimidir" dedi.

Aygün, 1 Mayıs 2008’deki telefon görüşmesinde "Ağabey" dediği kişinin kimliğini, "Devletle ilgili hassasiyetimden dolayı şu anda söylemek istemiyorum" diyerek açıklamadı. Hürriyet muhabiri Nurettin Kurt'un haberine Aygün'ün konuyla ilgili hakime verdiği ifade şöyle:

Halktan kastım doğal olarak esnaftı

Oda başkanlığını yaptığım ATO üyeleri, son 6 aydır bana yoğun bir şekilde yaşamakta olduğumuz ekonomik durgunluğun etkisiyle tepki vermeye başladılar. Bana protesto ve yürüyüş isteklerini ilettiler. Bunun alt yapısı değerlendirildiğinde defalarca devlet büyüklerine bu konuyu aktarmama rağmen duyarsız kalınmasından dolayı son ümit olarak taleplerin ciddiye alınmasını sağlamak için halkın sokağa dökülmesini istedim. Buradaki halktan kastım, doğal olarak ilişkide olduğum esnaf kesimidir.