BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,74
ALTIN 2.431,71
HABER /  GÜNCEL

Doktor Burcu dehşeti anlattı

ABD Konsolosluğu'na yapılan saldırıda polis memurunu kurtarmak için çırpınan doktor, dehşet anının tüm ayrıntılarını anlattı.

Abone ol ABD Konsolosluğu’nda yaşanan terör saldırısından sonra olay yerine ilk ulaşan sağlık ekibindeki doktor Burcu Tekirgöz yaşanan dehşet dakikalarını anlattı. Çatışmanın yaşandığı anda İstinye Devlet Hastanesi’nin arkasında bulunduklarını söyleyen Tekirgöz telsizden ‘Çatışma çıktığı’ haberini alır almaz hemen olay yerine gittiklerini söyledi.

1 dakika içinde olay yerine vardıklarında herkesin bir tarafa koşuşturduğunu ve kargaşanın devam ettiğini anlatan Tekirgöz, “3 personelle birlikte hemen ambulanstan indik. Olay yerine doğru ilerlerken biri polis memuru iki yaralının bize doğru geldiğini gördüm. Çatışmanın yeni bittiği belli oluyordu. Bize doğru yaklaşan yaralılara ilk müdahalelerini yaptım. Kanamalarını durdurdum. İki yaralıyı da geldiğimiz ambulansla birlikte İstinye Devlet hastanesi’ne gönderdim. Ben olay yerinde kalarak diğer yaralılara müdahale etmeye karar verdim” dedi.

KİM TERÖRİST KİM POLİS?
Olayın terör saldırısı olduğunu ilk etapta fark etmediğini belirten Tekirgöz, “Telsizden bize ABD konsolosluğu önünde çatışma var diye anons geldi. Olay yerinde yerde yatan polislerin haricindeki iki kişide de güvenlik üniforması vardı. O iki kişinin terörist olduğunu anlayamadım. Paniğe kapılmadan soğukkanlı bir biçimde davrandım ve yerde yatan bütün yaralıları kontrol ettim. Merkezi arayarak takviye ambulans istedim. Yaralılar içinde durumu en kötü olan polis memurunu kurtarmak için kalp masajı ve suni solunum yapmaya başladım” dedi.

Nabzını alamadığı polis memuruna 20 dakika boyunca kalp masajı ve suni solunum yaptığını anlatan Tekirgöz, “Onu hayata döndürmek için çok çabaladım. Belki bu sefer kalbini çalıştırmayı başarırım diye kalp masajından vazgeçmedim. Ama bir türlü kalbini tekrar çalıştırmayı başaramadım. Bu sırada yanımda bekleyen diğer polisler yaralı arkadaşına moral vermeye çalışıyorlardı. “Devre ne olur bizi bırakma”, “Kardeşim sık dişini kurtulacaksın” diyorlardı. Ancak ne yaptıysam polis memurunu hayata döndürmeyi başaramadım” dedi.

GÜVENLİK KIYAFETİ VARDI
ABD Konsolosluğu’nun kapısının hemen önünde yerde yatan diğer yaralıları da kontrol ettiğini söyleyen Tekirgöz, “Yerde yatan diğer kişilerin terörist olduklarını bilmiyordum. Üzerlerinde güvenlik şirketi kıyafeti vardı. Onlara da müdahale ettim. Birisinin üzerinde bir paket vardı. Terörist bir eylem olduğunu bilmediğim için hiç şüphelenmeden paketi kaldırıp kenara koydum. Ancak onlar da çoktan ölmüşlerdi” dedi.

Akşam