BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Paşadan Başbakana gönderme

Tolon; "Benim cumhurbaşkanımın ben Türkiyeli'yim demeden önce, ben Türküm demesini istiyorum" dedi ve ekledi;

Abone ol

Anadolu Ulusal Uyanış ve Dayanışma Platformu tarafından Gaziantep Tuğcan Otel'de düzenlenen toplantıya katılan Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, burada yaptığı konuşmada, önümüzdeki aylarda yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi. Tolon, Cumhurbaşkanlığı'nın herkesi ve her kesimi ilgilendiren gururlu ve onurlu bir görev olduğunu
kaydederek, şunları söyledi:

"Ciddi şekilde tartışılan bir husus var. Parlamento, Cumhurbaşkanı'nı seçmeye yetkili mi? İlk akla gelen tabii ki yetkilidir olacak. Demokrasi kuralları içerisinde işlevini yerine getirecektir. Bu hukukçuların alanıdır, onlar tartışsınlar. Anayasa'nın 102. maddesine göre bir erken seçim olur mu? Yoksa birileri eksik mi ifade ediyor. Ben bunlara girmek istemiyorum. Ama bir alan var ki sizi de beni de çocuğumu da ilgilendiriyor. Ben benim Cumhurbaşkanım'ın 'Türkiyeliyim' demeden 'Türküm' demesini istiyorum. Bu da benim hakkım. Önce Türküm demeli. Cumhuriyetin niteliklerini içine sindirmiş, onun kolayıcısı olmalı. Halkıyla, silahlı kuvvetleriyle, yargısıyla geçimsizliği olmamalı".

Seçilecek Cumhurbaşkanı'nın ABD ve AB'nin yönlendirmelerine uymaması gerektiğini ifade eden Tolon, "Cumhurbaşkanı, 'Kürtçülük sorunu yoktur, Kürt sorunu vardır' diyebilmelidir. Türklüğünü bir alt kimlik olarak ifade etmemelidir. Egemenlik, kayıtsız şartsız Türk milletinin diye haykırmalıdır. ABD ve AB'nin herhangi bir yönlendirmesine uymamalı, karşı çıkmalıdır" şeklinde konuştu.