BIST 9.684
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.500,44
HABER /  GÜNCEL

Paşa başladı Büyükşehir bitirdi

Geçen hafta Beşiktaş'ı yenerek büyük sükse yapan Büyükşehir bu hafta da galibiyet elde etti.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig karşılaşmasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kasımpaşa'yı 3-1 yendi.

5. dakikada soldan çalımlarla Kasımpaşa ceza sahasına giren Ali'nin yerden ortasında, kaleciyi de geçen topu İbrahim Akın'dan önce araya giren defans uzaklaştırdı.

8. dakikada ceza sahası içinde Gökhan Ünal'ın pasıyla topla buluşan Cihan'ın sert şutunda, kaleci Murat meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.

10. dakikada Kasımpaşa, Ersen Martin'in golüyle İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında 1-0 öne geçti. Sağdan Hüseyin'in ortaladığı topla ceza sahası içinde buluşan Ersen, Vinicius'u geçtikten sonra kaleciyle karşı karşıya pozisyonda düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı: 1-0.

12. dakikada Holmen'in pasıyla topla buluşan İbrahim Akın'ın ceza sahasına girer girmez şutunda, kaleye giden topu Luis Henrique çıkararak mutlak bir golü önledi.

20. dakikada Ergün'ün kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde Gökhan'ın kafayla dokunduğu top defansın arkasında Hüseyin'in önünde kaldı. Bu oyuncunun dar açıya rağmen vuruşunda, kaleci Hasagiç'in müdahale ettiği meşin yuvarlak yandan kornere gitti.

25. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 1-1'lik eşitliği yakaladı. Sağ kanattan İbrahim Akın'ın getirdiği topla ön direkte buluşan Gökhan Ünal, pasını Holmen'e çıkarırken, bu oyuncu da yakın mesafeden sert bir vuruş yaparak skoru eşitledi: 1-1.

27. dakikada sağ çaprazdan Dimitrov'un kullandığı serbest vuruş sonrası ceza sahası içinde iyi yükselen Luis Henrique'nin kafa şutunda, top kaleci Hasagiç'de kaldı.

35. dakikada İbrahim Akın'ın sağdan yaptığı ortada, bir anda Kasımpaşa defansın arkasına sarkan Cihan, boş durumda kafa vuruşunu yapamayınca top yandan auta çıktı ve önemli bir fırsat değerlendirilemedi.

42. dakikada Holmen'in ara pasıyla soldan Kasımpaşa defansının arkasına sarkan Cihan'ın kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vuruşunda top Murat'tan döndü.

51. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor 2-1'lik üstünlüğü yakaladı. Sağdan Cihan'ın ortaladığı top defansa çarparak yön değiştirirken, kale önünde Gökhan Ünal kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-2.

58. dakikada İbrahim Akın'la duvar pası yapan Gökhan Ünal, ceza sahasına kadar girerek kaleciyle karşı karşıya kaldı. Oyuncunun ilk vuruşu kaleci Murat'tan dönerken, ikinci vuruşunda ise meşin yuvarlak bu kez auta çıktı.

69. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kasımpaşa karşısında 3. golü buldu. İbrahim Akın'ın pasıyla hareketlenen Gökhan Ünal, sağdan ceza sahasına girdikten sonra topu arka direğe çıkarırken, Ali yakın mesafeden meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-3.

Karşılaşma 3-1 İstanbul Büyükşehir Belediyespor üstünlüğünde sona erdi.

NOTLAR

-Kasımpaşa-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink de bir süre izledi. Maçı protokol tribününde yardımcısı Oğuz Çetin ile birlikte takip eden Hiddink, ilk yarının ardından stattan ayrıldı.

-Ligde üst üste 5 maç kaybeden İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Beşiktaş maçının ardından Kasımpaşa karşısında da mücadeleden galip ayrılarak bir çıkış yakaladı.

-Spor Toto Süper Lig'de son olarak 14 Kasım 2010 tarihindeki 12. hafta maçında Sivasspor'u 2-0'la geçen Kasımpaşa, ardından oynadığı 8. lig maçında da 3 puanla tanışamayarak ligin dibine demir attı.

-İstanbul Büyükşehir Belediyespor taraftarları, tribünde ''İstanbul 3 büyüklerden ibaret değildir'' pankartı açtı.