BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  MAGAZİN

Bülent Ersoy'dan tartışılacak sözler!

Zeki Müren için açılacak müzeye gelir getirmesi amaçla katılan Bülent Ersoy öyle sözler söyledi ki..

Abone ol

TÜRK Sanat Müziği'nin "Sanat Güneşi" Zeki Müren adına Bursa'da açılacak müzeye gelir getirmesi amacıyla düzenlenecek olan geceye davet edilen Bülent Ersoy, konser öncesi yaptığı açıklamalar ile tartışma yarattı.

"Ben aslında gitmeyeyim dedim. Yerinde rahat etsin ama beni pek sevmezdi." diyen Ersoy, "Aldığım duyumlara ve bilgilere göre, akrabaları gelmemde rahatsız olmuşlar. Oluyorlarsa, doğruyu söylemişler. Beni rakip görmesi, bu günkü hallerinden belli olmuyor mu?" şeklinde konuştu.


Bursa'da kurulan Yaşariye Doğan'ın Başkanlığını yaptığı Zeki Müren Kültür ve Yaşatma Derneği, Türk Sanat Müziği'nin Sanat Güneşi olarak kabul edilen Zeki Müren adına açılacak müze için, geliri derneğe bağışlanmak üzere gece düzenledi. Bursa'da Çelik Palas Otel'de 18 Şubat akşamı organize edilen gecede Bülent Ersoy sahne alacak.

Türk Sanat Müziği'ni Divası olarak tanınan Bülent Ersoy, dün akaşam sahne aldığı Günay Restoran'da, aralarında Bursa basınında bulunduğu gazetecilere Zeki Müren Müzesi için düzenlenen konserle ilgili tartışılacak açıklamalarda bulundu.

Zeki Müren içen "Kendisi beni pek sevmezdi" diyen Bülent Ersoy, "Ben aslında gitmeyeyim dedim. Yerinde rahat etsin beni pek sevmezdi. 'Ama ustaya saygısızlık olmaz mı ?' dediler. Bu sefer de 'Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık' misali arada kaldım. Sahnelere adım attığımdan itibaren aramızdaki istişarelerimizde, kendisine hiçbir saygısızlık etmemeye çalıştım. Çünkü büyüğümdür ve ustamdır. O bana hep sevgisiz kaldı. Sadece geçirdiğim trafik kazasında beni arayıp 'Geçmiş olsun' demişti" dedi.

"SANATSAL MANEVRA"

Açıklamalarında Zeki Müren Türk Sanat Müziği Müzesi'nin açılması için gücünün yettiği kadar yardımcı olacağını söyleyen Bülent Ersoy, "Bu sanatsal bir manevra olsa gerek. İçinde bir rahatsızlık olsa da saygı duymak gerekir. Ben şimdi yaşımı aldım. Gelen duyumlara ve bilgilere göre, akrabaları gelmemde rahatsız olmuşlar. Oluyorlarsa, doğruyu söylemişler. Beni rakip görmesi, bu günkü hallerinden belli olmuyor mu?" şeklinde konuştu.