BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.446,23
HABER /  GÜNCEL

Bir defadan bir şey olmaz dedi ama

Arkadaşlarını telkiniyle başladığı uyuşturucu hem kendisini hem de babasının dünyasını kararttı.

Abone ol

Konya'da yaşayan 18 yaşındaki İ.F'nin ''bir defadan bir şey olmaz'' diyerek tanıştığı uyuşturucu madde hayatını karartırken, oğlunun eroin bağımlısı olduğunu öğrenen baba R.F'nin de dünyası başına yakıldı.

Uyuşturucu bağımlısı oğlu İ.F'yi bağımlılıktan kurtarmak için yanından hiç ayrılmayan ve büyük mücadele veren baba R.F. (50), AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun 18 yaşındayken arkadaşlarının ''Bir defadan bir şey olmaz'' gibi telkinleriyle uyuşturucuya başladığını söyledi.

Kendilerinin bu durumu bir yakınlarının uyarısıyla 6 ay sonra fark edebildiklerini belirten baba R.F, ''Yapılan uyarıdan sonra oğlumun bazen renginin attığını, gözlerinin döndüğünü fark ettim. Oğlumla konuştuğumda bu durumu kabullenmedi, inkar etti. Ben de oğlumu yakından izlemeye çalıştım. Sürekli takip ettim. Amacım onun yalanını ortaya çıkarmak değil, uyuşturucudan vazgeçirebilmekti'' dedi.

Bir dedektif gibi izlediği oğlunun uyuşturucu aldığını görünce tarifi mümkün olmayan bir acı yaşadığını ifade eden R.F, şunları kaydetti:

YÜZ KIZARTICI SUÇ İŞLEMEMESİ İÇİN UYUŞTURUCU PARASI VERDİM

''Akşam eve geldiğinde cebinde uyuşturucu buldum. Sonra durumu gizleyemedi. Tedavisi konusunda ikna etmeye çalıştım. Razı olmadı. Ben de çevresindeki insanları takibe aldım. Uyuşturucu kullananları belirledikten sonra ikinci aşamaya geçtim. Oğlumla o insanların iletişim kurmasını engelledim ancak uyuşturucu kullanmasının önüne geçemedim. Oğlum, önce ücretsiz eroini almaya başlamış. Bir, iki derken yani iş işten geçip bağımlı hale gelince para istemişler. Harçlığını, bizden aldığı parayı gidip uyuşturucuya verdiğini gördüm. Kredi kartıyla, pasta, börek alıp ya da evdeki yağ, sucuğu götürüp uyuşturucu almaya başladı. Evden çıkartmadım. Birbirimizin üzerine yürüdük, kavga ettik. Ancak izin vermedim. Geceleri uyku ilacı kullandırdım. Hatta başka birine zarar vermemesi ve yüz kızartıcı bir suç işlememesi için kendi elimle bir defaya mahsus oğluma uyuşturucu parası verdim. Ancak oğlumun yine de günden güne eriyip gitmesine seyirci kalmaktan kurtulamıyorum.''

BİLİYORUM ÖLECEĞİM

Verdiği mücadeleyi gören oğlunun kendisine; ''Biliyorum öleceğim. Bu işin sonu yok. Sizlere yakışmıyorum. Beni yalnız bırakın. Ben bu şekilde mutlu oluyorum'' diyerek yalvardığını vurgulayan R.F, göz yaşlarının hiç dinmediğini, evlerinden hergün sanki bir cenazenin kalktığını bildirdi.

Uyuşturucunun kendileri gibi birçok yuvada aile kavramını ortadan kaldırdığını vurgulayan R.F, internette uyuşturucuyla ilgili araştırma yaptığını, birçok hastaneye başvurmalarına rağmen tedavi konusunda sonuç alamadıklarını söyledi.

''NEREDE HATA YAPTIM?''

Uyuşturucudan sadece bağımlı olan kişinin etkilenmediğini, tüm aile bireyleri ve çevresinin bu durumdan zarar gördüğünü anlatan R.F, sözlerine şöyle devam etti:

''Ben oğlumla bir arkadaş gibiydim. Ama yinede... Hep 'nerede hata yaptım' diye kendime soruyorum. Çocuklarıma kötü örnek olmasın diye alkol ve sigara kullanmadım. Tüm anne ve babalar çocuklarını hep yakından takip etmeli. Ben henüz oğlumun bağımlılığı konusunda istediğim başarıyı sağlayamadım. Ancak ona yaptığı şeyin yanlış olduğunu ve bunun tüm aile bireylerinin bildiğini aşıladım. Benim en büyük yanlışlığım uyuşturucu maddeler konusunda hiçbir şey bilmemem ve çocuğuma bunun zararlarını anlatmamak oldu. Çocuğunuza çok güvenebilirsiniz ancak çevresindekilerin kötü olabileceğini unutmamak gerek. Alışkanlık yapacağını tahmin bile edemedikleri uyuşturucunun esaretinden kurtulamıyorlar. Ben çocuğumla ilgilendiğimi düşünmeme rağmen 6 ay sonra bağımlılığı fark edebildim. Çocuklarıyla ilgilenmeyenler için herşey çok geç olabilir...''

Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi'nde (AMATEM) şimdilik tedavi olmak istemeyen oğlu için verdiği mücadelenin yaşamının sonuna kadar süreceğini ancak geç kalmaktan korktuğunu belirten R.F, sadece kendi oğlu için değil, tüm uyuşturucu bağımlıları için AMETEM'in Konya'da da hizmet vermesini istedi.