BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,97
ALTIN 2.434,38
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

O liste Erdoğan'a sunuldu

AK Parti Genel Merkezi'nde kurmaylarıyla bir araya gelen Erdoğan her ismi tek tek inceledi

Abone ol

Milletvekilliği için istifa eden il başkanlarının yerine yenilerini atamak için kurmaylarıyla bir araya gelen Erdoğan'a, boşalan 39 il başkanlığının her biri için 3'er isim sunuldu.

Başbakan Tayyip Erdoğan, milletvekili aday adayı olabilmek için partisinden istifa eden il başkanlarının yerlerine yenilerini atamak için kollarını sıvadı. Önceki gece TBMM'de yoğun bir mesai harcayan Erdoğan, Cuma sabahını evinde geçirirken, saat 11.00'de Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ı kabul etti. Bağış ile birlikte Cuma namazını evinin yakınında bulunan Aksa Camisi'nde kılan Erdoğan, buradanAK PartiGenel Merkezi'ne geçti. Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde kurmaylarıyla bir araya geldi. Milletvekili aday adayı olabilmek için partisinden istifa eden il başkanlarının yerine yenilerini atamak için mesai harcadı. Kurmaylarıyla Genel Merkez'de değerlendirme yapan Erdoğan'a, boşalan 39 il başkanlığı için alternatif isimler sunuldu. Kurmaylarıyla her aday üzerinde çalışma yapan Erdoğan, teşkilatların temayüllerine göre isim belirleyecek. Erdoğan, her bir il için kendisine sunulan 3 isimden birisini seçecek.

YOKLAMALAR

AK Parti il teşkilatlarında adaylarla ilgili temayüllerin yapıldığı, sonuçların Erdoğan'a aktarıldığı belirtildi. 12 Haziran'da yapılacak seçimler öncesinde Merkez Yürütme Kurulu'nun almış olduğu karar gereği milletvekili aday adayı olmak için 39 il başkanı, 69 ilçe başkanı, 21 kadın kolu il ve ilçe başkanı ile 6 gençlik kolları il ve ilçe başkanı istifa etmişti. AK Parti tüzüğü gereği, il başkanlıklarında oluşan boşluklar, Genel Başkanın ataması üzerine dolduruluyor. Atanan isimler illerde yeni il başkanlarının seçileceği kongre yapılana kadar görev yapıyor. (Sabah)