BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19
HABER /  POLİTİKA

İşte Başbakan'ın yeni basın müşaviri

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yeni basın danışmanı belli oldu.

Abone ol

Başbakan'ın basından sorumlu yeni danışmanı belli oldu. Başbakan, yeni danışmanını Anadolu Ajansı'nda buldu. İlahiyat ve felsefe eğitimi alan AA Roma temsilcisi Lütfullah Göktaş Başbakan'ın basından sorumlu danışmanı olarak görev yapacak.

Başbakan Erdoğan'ın Akif Beki'nin yerine görevlendirdiği Başbakanlık Sözcüsü ve Başbakan'ın basından sorumlu danışmanı Kemal Öztürk dün istifasını açıklamıştı. Bu bekenmedik istifadan sonra ise yerine kimin geleceği merak konusu olmuştu. Bu merak uzun sürmedi. Kemal Öztürk'ten boşalan koltuğa Lütfullah Göktaş oturdu.

Çalışmalarına başladığı öğrenilen Göktaş Marmara Üniversitesinde ilahiyat ve felsefe öğrenimi görmüş, 1990'dan bu yana Roma'da yaşıyordu.

Göktaş, Roma'da Vatikan'a bağlı yüksek öğrenim kurumlarından biri olan Papalık Gregorius Üniversitesinde dinler tarihi alanında master yaptı.

Akademik çalışmalarının yanı sıra 1985'ten itibaren çeşitli gazetelerde ve dergilerde makaleleri yayımlanan Göktaş'ın dış politika, dinler ve kültürler arası ilişkiler, Arap edebiyatı gibi konularla ilgili çalışmaları oldu. Bu konularda çeşitli sempozyum ve konferanslara katılan Göktaş'ın Türkçede yayımlanmış çalışmaları şunlar:

- Mahmud Derviş, "Biz Kaybettik Aşk Da Kazanmadı", Çev. Lütfullah Göktaş, Kitabevi Yayınları, İstanbul 2008.

- Salih El-Kallab, "Tehcirden İntifadaya: Ebu Cihad'ın Öyküsü", Çev. Lütfullah Göktaş, Belge Yayınları, İstanbul 2007.

- Necib Mahfuz, "Başkan'ın Öldürüldüğü Gün", Çev. Lütfullah Göktaş, Agaç Yayınları, İstanbul 1992.

- Mahmud Derviş, "Ölümü Seviyorlar Benim", Çev. Lütfullah Göktaş, Armoni Yayıncılık, Istanbul 1988.