BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,52
ALTIN 2.497,92
HABER /  GÜNCEL

Paris ile eş zamanlı İstanbul'a saldıracaklardı

Paris'teki saldırılar Türkiye'nin de gündeminde! Ajanslara konuşan üst düzey bir Türk yetkili, teröristlerin Paris'teki saldırılarla eş zamanlı olarak İstanbul'da da bir saldırı planlandığından şüphelendiklerini açıkladı.

Abone ol

IŞİD'li teröristler Paris'e saldırdığı gün İstanbul'da da saldırı planlıyordu! AFP ve Reuters'a konuşan Türk yetkililer, saldırının düzenlenen operasyonlarla engellendiğini açıkladı.

AFP’ye konuşan ‘üst düzey bir Türk yetkili’, Paris’te 139 kişinin hayatını kaybettiği saldırılarla aynı gün, İstanbul’da da saldırı planlandığını söyledi. “Paris saldırılarıyla aynı gün İstanbul’da saldırı gerçekleştirmeyi planladıklarına inanıyoruz” diyen yetkiliye göre İstanbul’da 5 kişi gözaltına alınarak saldırı engellendi.

Gözaltına alınanlar arasında, rehineleri, kafalarını keserek öldürürken görüldüğü videolarla tanınan 'Cihatçı John' lakaplı İngiliz vatandaşı Muhammed Emwazi'nin yakınındaki isimlerden biri de var

Reuters’a konuşan iki Türk yetkili de Cihatçı John’un yakınındaki kişinin isminin Aine Lesley Davis olduğunu belirtti. Ajansın ismini vermediği yetkililerden biri, “Davis, IŞİD içinde önemli sorumluluklara sahip bir figür. Yalnız yakalanmadı. Bir grupla birlikte yakalandı. Şu an İstanbul’da Paris’teki saldırılara benzer bir saldırının planının yapılıp yapılmadığını araştırıyoruz. Paris’le aynı anda bir saldırı planlandığından şüpheleniyoruz” dedi.

Yine Reuters’a konuşan üst düzey bir yetkili de Türkiye’nin 2015’te binden fazla kişiyi IŞİD’le bağlantılı oldukları gerekçesiyle gözaltına aldığını, bunlardan 300’ünün mahkemelerde yargılandığını söyledi.