BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Paris katliamında flaş gelişme!

Paris'teki kanlı terör saldırısı sonrası, saldırganların kimliklerini belirleme çalışmaları sürüyor. Bu arada saldırganlardan ikisinin Paris'e Brüksel'den gittiği iddia edildi.

Abone ol

Fransa'nın başkenti Paris’te en az 129 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıları düzenleyenlerin kimliklerini tespit etme çalışmaları sürerken, Belçika'nın resmi yayın kuruluşu RTBF, federal savcılara dayandırdığı haberinde saldırganlardan ikisinin Paris'e başkent Brüksel'den gittiğini belirtti. Bu arada Paris'te patlamanın olduğu yerde bir kez daha hareketli dakikalar yaşandı.

Saint Martin caddesinden yine silah sesleri yükseldi. Polis olay yerine giderken, en az 1 kişinin yaralandığı belirtildi.

Bir diğer iddiada ise güvenlik güçleri hava destekli operasyon yapılıyor. Güvenlik güçlerinin çevreyi kordon altına aldığı ve teröristleri sıkıştırdığı öğrenildi. Yüzlerce Fransız polisinin Paris'te bir binayı kuşattığı ve bölgede güvenlik önemleri aldığı bildirildi.


Diğer taraftan ise Cumhuriyet Meydanı'nda bir aracın içerisinde bomba olduğu söylentileri var.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Cuma akşamı Paris’te 129 kişinin hayatını kaybettiği ve 99’u ağır olmak üzere 352 kişinin yaralanmasına sebep olan koordineli olarak gerçekleştirilen terör saldırılarının ardından Belçika polisi şüphelilere yönelik operasyon başlattı.

BİRİ HALA YAŞIYOR MU?

Öte yandan saldırılara dahil olanlardan üçünün kardeş olduğu iddia ediliyor. Kardeşlerden birinin saldırıda öldüğü, diğerinin Belçika'da gözaltına alındığı belirtiliyor. Bir kardeş ise olay sırasında öldü ya da firarda. AFP’ye konuşan bir güvenlik kaynağına göre, Paris saldırılarını gerçekleştirenlerden biri hâlâ yaşıyor olabilir.

ÜÇ KİŞİ GÖZALTINDA

Brüksel yakınlarında daha çok göçmenlerin yaşadığı Molenbeek bölgesinde yoğunlaştırılan operasyonlarda en az 3 kişi gözaltına alındı.

Bataclan konser salonu saldırısında kullanılan siyah renkli Volkswagen Polo marka aracın Belçika plakalı olması ve Belçika'da yaşayan bir Fransız vatandaşı tarafından kiralandığının tespit edilmesinin ardından Belçika antiterör birimleri tarafından operasyonlar başlatılmıştı.

7 KİSİ BELÇİKA'DAN

Belçika polisi, gözaltına alınan 3 kişinin ardından bugün de 4 kişiyi daha gözaltına aldı.

Öte yandan resmi yayın kuruluşu RTBF, saldırganlardan ikisinin Paris'e Brüksel'den gittiğini belirtti. AP’ye konuşan Belçikalı bir yetkili de ölen saldırganlardan ikisinin Belçika’da yaşayan Fransız vatandaşları olduğunu doğruladı.

SALDIRGANLARDAN BİRİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Paris'te dün akşam saatlerinde konser salonu, stadyum, restoran ve barlara yönelik koordineli şekilde düzenlenen terör saldırılarında ölü sayısının 129 olduğu açıklandı. Teröristlerden birinin kimliği de belli oldu. Terörist Paris doğumlu Ömer İsmail Mustafai olduğu ortaya çıktı. Bir teröristin yanında ise Suriye pasaportu bulundu.

SIRP MEDYASININ 2. BOMBACI İDDİASI...

Sırbistan’da yayın yapan Blic gazetesi’nin haberi göre ikinci intihar bombacısı 25 yaşındaki Ahmed Almuhamed. Gazete ayrıca, Almuhamed’in Sırbistan üzerinden Avrupa’ya gittiğini belirtti.

Habere göre Stade De France önünde bombayı patlatan Almuhamed, 3 Ekim'de Yunanistan'a girdi ve bir kaç gün kaldıktan sonra 7 Ekim'de Sırbistan sınırına geldi ve sığınma talep etti ancak Sırp yetkililer talebi reddetti. Habere göre Almuhamed Sırbistan, Macaristan ve Avusturya'dan sonra Paris'e gelmiş.