BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Papaz konserle anılacak

Rize'de öldürülen Papaz Santoro'yu anma konserinde bas-bariton Suat Arıkan sahne alacak.

Abone ol

Trabzon'da 5 Şubat 2006 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda ölen İtalyan Papaz Andrea Santoro, Roma'da bir klasik müzik konseriyle anılacak.

Roma'daki Nasıralı İsa Kilisesinde gelecek pazar günü TSİ 21.00'de ''Dinler arası diyalog'' adıyla düzenlenecek konsere, Türkiye'nin opera sanatçılarından bas-bariton Suat Arıkan'ın da katılacağı duyuruldu.

İtalya ulusal haber ajansı Ansa'nın haberine göre, Goffredo Petrassi Roma Senfoni Orkestrası Şefi Gianluca Bianchi tarafından yönetilecek klasik müzik konserinde Verdi, Rossini ve Mozart'tan parçalar çalınacak.

Sunuculuğunu İtalyan devlet televizyonu Rai'de çalışan gazeteci Benedetta Rinaldi'nin yapacağı konserde, İtalyan sanatçı Vincenzo Bocciarelli, Papaz Santoro'nun Türkiye'deyken yazdığı mektuplardan bazı parçalar okuyacak.

Halka açık konsere Roma Belediye Başkanı Walter Veltroni ve Katolik Kilisesi yetkililerinin yanı sıra Papaz Santoro'nun annesi ve iki kız kardeşi de katılacak.

Etkinliğe dinler arası boyut katmayı amaçlayan yetkililer, geçmişte İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni olarak da çalışmış olan Arıkan'ın yanı sıra Yahudiler adına İsrail'den mezzo-soprano Orit Gabriel, Ortodokslar adına da Sırbistan'ın opera sanatçılarından Nataşa Boskoviç'in de konserin davetlileri arasında olduğunu belirtti.