BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,83
ALTIN 2.418,20
HABER /  GÜNCEL

Pamukoğluna göre tek çare

Terörü bitirmenin yolu var. Bir özel birlik kurulsa Pamukoğlu başa geçer mi?

Abone ol

43 yıl boyuncu ünifomayla yaşayan ve teröre karşı Hakkari’de büyük mücadele veren emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Akşam'a verdiği röportajda çarpıcı açıklamalar yaptı. Pamukoğlu'na göre teröre karşı tek çözüm özel birlikler...

İşte Pamukoğlu ile yapılan söyleşiden başlıklar;

K. Irak'a olası operasyon
"Bu işler lafla olmaz. Yapılırsa hemen yapılır. Diyorsunuz da sonunda ne oluyor? Yapıyor musunuz? Bu biraz hava kararınca mezarlıktan geçenlerin korkudan ıslık çalmasına benziyor. Fakat bu memlekette ıslık mezarlıktan gündüz geçerken de çalınıyor."

Kandil nasıl bitirilir
"Kandil geniş bir dağ bloğu. Hava gücüyle bir şey olmaz. Karadan girmek lazım. Yapabilirsiniz ama bir ucu İran’ın. (...)PKK’nın alnında enayi yazmıyor. Örgüt küçük gruplar halinde yaşıyor. Lojistik unsurları vs orada ama PKK Kandil’dedir demek PKK’yı hiç tanımamakla eşdeğer. Bu, bilgisizlik anlamına gelir."

Üniformalı geçen 43 yıl
Osman Pamukoğlu 1947’de Sinop’un Gerze İlçesi’nde doğdu. Selimiye Askeri Ortaokulu, Kuleli Askeri Lisesi, Kara Harp Okulu, Piyade Okulu, Kara Harp Akademisi, Silahlı Kuvvetler Akademisi ve Milli Güvenlik Akademisi’nde öğrenim gördü. 11 yaşında üniforma giydi. 1997’de tümgeneralliğe yükseldi. 2002’de emekli oldu. 1993-95’te Hakkari’de görev yaptı. Ey Vatan, Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok, Kara Tohum Ayandon, Yolcu ve İnsan ve Devlet adlı kitapları bulunuyor.  

TERÖRÜ BİTİRMEK İÇİN NE YAPMAK LAZIM
"Hileye ve zekaya dayalı işler bunlar. Çok iyi istihbarat lazım. İçeride de dışarıda da. Kuzey Irak’tan da çok rahat istihbarat alırsınız. ABD ne kadar istihbarat verecek ki bize? Bu işler dakikalık işler. PKK toplu mu gelecek ki? Gidene kadar orada durmaz ki. "

ABD MÜCADELE ETMEZ
"Güçlü bir siyasi irade ve hiçbir şeye güvenmeden yalnızca kendine güven lazım. Amerika bir Kürt örgütü ile Kuzey Irak’ta mücadele edemez, çünkü kendi de çıkmazın içinde. İşi oyalıyor ve idare ediyor. Amerikan ordusu petrol muhafaza teşkilatına döndü. Onların da işi zor."

ÖZEL BİRLİK LAZIM
"O iş için özel eğitilmiş birlikler lazım. O coğrafyayı bilen, örgütü tanıyan insanlar lazım. Bir de salt terörden sorumlu bir lider olsa çok fark eder."

Soru: Size özel terör birliğinin başına geçme görevi teklif edilse ne cevap verirsiniz?

*"Her zaman. Bu ülkenin çocuğu olarak, bunu yapar mısın diye konuşulmaz bile. "

(Röportaj: Nagehan Alçı/Akşam)