BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,75
ALTIN 2.439,48
HABER /  DÜNYA

Pakistan Başbakanı İmran Han'dan geri adım! Hindistan'la işbirliğine hazırız

Dünya Hindistan ve Pakistan arasında yaşanan gelişmelere kilitlendi. Herkes büyük bir savaşın çıkacağını konuşurken Pakistan Başbakanı İmran Han'dan geri adım geldi. Han ''Hindistan'la işbirliğine hazırız'' dedi

Abone ol

Bu sabah erken saatlerde Pakistan hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarının Keşmir üzerinde iki Hindistan jetini düşürüp en az bir Hint pilotu gözaltına almasının ardından konuşan Pakistan Başbakanı İmran Han, Hindistan'a diyalog çağrısında bulundu

Hindistan ile görüşme çağırısında bulunan Han, nükleer silahlara sahip iki ülke arasında yaşanan çatışmalarla tırmanan gerilimin azaltılması için 'aklıselimin galip gelmesin umduğunu' ifade etti.

Han televizyonlardan canlı yayınlanan konuşmasında şunları söyledi: 
-"Tarih bize savaşların yanlış hesaplamalarla dolu olduğunu gösteriyor. Benim sorum, elimizdeki silahlar düşünüldüğünde bu yanlış hesaplamayı yapmanın bedelini ödeyip ödeyemeyeceğimiz. 

Oturup konuşmalıyız

-Sivillere zarar vermek istemiyoruz. İş birliğine hazırız. Şu anda oturup bu konuyu nasıl çözeceğimizi birlikte konuşmamız gerekiyor. Bu iş hem sizin hem de bizim kontrolümüzden çıkabilir. Sağduyunun kazanması gerekiyor. Hindistan'la olan krizi diyalogla çözmeliyiz sağduyulu davranmalıyız. Oturup konuşmalıyız.

Bu sabah neler yaşandı?

Pakistan Silahlı Kuvvetleri, bu sabah erken saatlerde Hindistan kontrolündeki Keşmir'e yönelik bir hava operasyonu düzenlendiğini duyurdu. Açıklamada, operasyonun hava sahası ihlali gerçekleştirilmeden düzenlendiği ve Pakistan savaş uçaklarının sadece askeri hedeflere kilitlendiği ancak ateş açmadığı belirtildi. Bu operasyon üzerine Hindistan savaş uçaklarının misilleme amacıyla havalandığı ve Pakistan hava sahasını ihlâl ettikleri belirtildi.

Hava sahası ihlali yapan iki Hindistan savaş uçağını düşürdüğünbü duyuran Pakistan, iki Hint pilotun da esir alındığını açıkladı ve pilotun fotoğraflarını basınla paylaştı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Keşmir nerede haritasına bakın! Prens parayla Hindistan'a satmış
Foto Galeri Keşmir nerede haritasına bakın! Prens parayla Hindistan'a satmış Galeriye Gözat