BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,40
HABER /  DÜNYA

Son dakika Pakistan ve Hindistan savaşı mı başlıyor Pakistan Hint uçaklarını vurdu

HİNDİSTAN ve Pakistan arasındaki gerilim savaşa doğru gidiyor. Dün Hint savaş uçakları Pakistan'ı bombalamıştı. Bugün ise Pakistan misilleme yapıp 2 Hint uçağını vurdu. İşte yaşanan son dakika gelişmeler;

Abone ol

Pakistan ve Hindistan arasındaki gerilimde doruk noktaya tırmanırken savaş çanları daha hızlı çalmaya başladı. Bugün Pakistan Hava Kuvvetleri'ne ait üç savaş uçağı Hindistan hava sahasına girdi ve Hint uçakları önleme yaptı. Pakistan ise kendi hava sahalarına giren 2 Hint savaş uçağını vurdu. 

İşte yaşanan gelişmeler:

Pakistan Başbakanı İmran Han Keşmir'deki intihar saldırısıyla ilgili Hindistan'la işbirliğine hazırız dedi.Han şu açıklamalarda bulundu: ''Hindistanl'la olan krizi diyalogla çözmeliyiz sağlduyulu davranmalıyız. İki tarafın da  elinde olan silahları göz önüne aldığımızda yanlış hesap riskine giremeyiz''

Pakistan : Hint uçaklarını düşürdük

Pakistan Ordusu, Hindistan Hava Kuvvetleri'ne ait iki savaş uçağını düşürdüklerini duyurdu. Uçaklardan birinin Cammu Keşmir bölgesinde düştüğü bildirildi. 

PAKİSTAN HAVA SAHASINI KAPATTI

Hindistan'la yaşanan gerilim sonrası bir çok kentte sivil uçuşları durduran Pakistan hava sahasını kapattı.

Hindistan : 3 kişi öldü

Hindistan medyasının son dakika haberi olarak duyurduğu olayda 2 pilot ve bir sivilin hayatını kaybettiği ileri sürüldü. 

Hindistan'dan açıklama
Hindistan'dan yapılan açıklamada Pakistan Ordusu'na ait üç savaş uçağının Hindistan kontrolündeki Keşmir bölgesi üzerinde uçuş yaparak hava sahasını ihlal ettiği belirtildi. Pakistan uçaklarının, Hindistan Ordusu'na ait savaş uçakları tarafından engellendiği ifade edildi.

Pakistan'dan tehdit! Her şeye hazırlıklıyız!

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, savaş uçaklarının Hindistan kontrolündeki Keşmir bölgesinde uçuş yaptığını doğruladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada Pakistan'ın niyetinin tansiyonu yükseltmek olmadığını fakat her türlü durumu hazırlıklı olunduğu belirtildi.

Sivil uçuşlar durduruldu

Hindistan haber ajansı Press Trust India'da yer alan habere göre, Hindistan Havaalanı İdaresi, Cammu Keşmir bölgesindeki Srinagar, Cammu ve Leh havaalanları ile Haryana ve Pencap eyaletlerinin ortak merkezi Çandigarh, Pencap eyaletindeki Amritsar havaalanlarının tüm sivil uçuşlara kapatıldığını bildirdi.

Alternatif güzergahlara yöneldiler

Pakistan basınında yer alan habere göre, Pakistan ve Hindistan hava sahasını kullanacak sivil uçakların ya çıkış havalimanlarına döndüğü ya da alternatif rotalara yöneldiği belirtildi.

5 havaalanında uçuşlar durdu

Benzer şekilde Pakistan Sivil Havacılık Otoritesi de ülkenin Lahore, Multan, Faysalabad, Sialkot ve başkent İslamabad olmak üzere beş havalimanında uçuşların durdurulduğunu duyurdu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Keşmir nerede haritasına bakın! Prens parayla Hindistan'a satmış
Foto Galeri Keşmir nerede haritasına bakın! Prens parayla Hindistan'a satmış Galeriye Gözat