BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.323,98
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Dalaman’dan getiren pilotta FETÖ’cü çıktı

15 Temmuz hain darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Dalaman’dan İstanbul’a getiren uçağın pilotu Barış Yurtseven’in de örgüt üyesi olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Murat Kelkitlioğlu Show radyo ve radyo viva ortak yayınında ‘Mayın Tarlası’ programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Dalaman’dan İstanbul’a getiren THY Pilotu Barış Yurtseven’de FETÖ’cü çıktı.

O gece uçağın online takibini sağlayan transponder’ı kapatmadığı için Şubat  2017’de işten çıkartılan Yurtseven, daha sonra Atlas Jet’e iş başvurusunda bulundu. Bünyesinde örgüt üyesini çalıştırmak istemeyen Atlas Jet ise Yurtseven’den ‘Herhangi bir örgüte üye olup olmadığına dair temiz yazısı’ getirmesini istedi.

Kendini ele verdi
Bunun üzerine cumhuriyet savcılığına başvuruda bulunan Yurtseven “Hakkımda herhangi bir FETÖ veya diğer terör örgütleri hakkında soruşturma veya dava olup olmadığını bildirir evrakın tarafıma verilmesi hususunu arz ederim"  diye dilekçe yazdı. Savcılık tarafından yapılan soruşturmada ise Yurtseven’in tüm örgüt bağlantıları ortaya çıktı.



Bank Asya'ya para yatırmış
Pilot Yurtseven’in 17-25 aralık kumpasından sonra FETÖ elebaşısının; ‘evinizi arabanızı satın Bankasya’ya yatırın’ çağrısı üzerine BMW marka aracını satarak söz konusu bankaya 200 bin TL yatırdığı tespit edildi. Aynı dönemde eşinin de Bankasya’ya yüklü miktarda para yatırdığı ortaya çıktı. 

İmamlarla defalarca görüşmüş
Barış Yurtseven hakkında yürütülen soruşturmada, FETÖ’nün sözde Ankara il imamı olan ve iş adamlarından himmet adı altında para toplayan Cemil Koca ile de 2009 - 2014 yılları arasında defalarca görüşme yaptığı ortaya çıktı. Yurtseven’in adına kayıtlı telefondan Byylocak hesabı bulunan örgüt üyeleriyle de sık görüşmeler yaptığı HTS kayıtlarından bulundu. 

Bank Asya savunması
İfadesine başvurulan Yurtseven, BMW marka otomobilini sattığını ve yeni otomobil alacağını bu süre içinde şube müdürü arkadaşının ricası üzerine parayı kısa süreliğine Bankasya’ya yatırdığını söyledi. Ancak otomobil alacağı firmayla anlaşamaması üzerine paranın bankada kaldığını kaydeden Yurtseven, daha sonra peyder pey parayı çektiğini ileri sürdü.

Hakkında dava açıldı
Eşi Deniz Yurtseven’in de kayınvalidesinin birikimlerini yine Bankasya’nın Yenimahalle Şube Müdürü olan arkadaşının ricası üzerine bu bankaya yatırdığını kaydeden Yurtseven, FETÖ ile bir ilgisi olmadığını ileri sürdü. Cumhuriyet savcılığı Barış Yurtseven hakkında; ‘FETÖ içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suretiyle atılı Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’ suçundan dava açılmasına karar verdi.