BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Gerginlikten dolayı endişe duyuyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pakistan ile Hindistan arasındaki gerilimle ilgili, "Gerginlikten dolayı endişe duyuyoruz. Gerginliği tırmandıracak adımlardan kaçınılmalı. Türkiye olarak problemlerin çözümüne katkı yapma arzusundayız Bunu Pakistan'a da bu sabah ilettik." dedi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündemdeki konular hakkında değerlendirmede bulundu. Hindistan ile Pakistan arasındaki gerilimden Türkiye'nin endişe duyfuüunu belirten Bakan Çavuşoğlu, "Gerginliği tırmandıracak adımlardan kaçınılmalı. Türkiye olarak problemlerin çözümüne katkı yapma arzusundayız Bunu Pakistan'a da bu sabah ilettik. Keşmir sorunu bir an önce çözülmeli." ifadelerini kullandı.

"Keşmir'le Sınırlı Kalması Mümkün Değil" 

Afganistan'ın bu gerginlikten etkilenmemesi gerektiğine de dikkat çeken Çavuşoğlu, "Afganistan zaten birçok zorluk çekiyor, iki komşu arasındaki gerginlikten etkilenmemesi gerekiyor. Hindistan tarafından herhangi bir bilgilendirme olmadı. Hindistan'la görüşmeye açığız. Pakistan-Hindistan arasındaki gerginlik Afganistan sürecine de bazen etki yapıyor. Keşmir'le sınırlı kalması mümkün değil." dedi. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Keşmir nerede haritasına bakın! Prens parayla Hindistan'a satmış
Foto Galeri Keşmir nerede haritasına bakın! Prens parayla Hindistan'a satmış Galeriye Gözat