BIST 9.895
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.433,07
HABER /  GÜNCEL

Özel harekatın eğitimli köpekleri

Terör ve suç örgütleriyle mücadelede kullanılan eğitimli sığınak köpekleri, dağlık bölgelerdeki sığınakları çok kısa sürede tespit edebiliyor.

Abone ol

Polis teşkilatının terör ve suç örgütleriyle mücadelede kullandıkları eğitimli sığınak köpekleri, yetenekleriyle herkesi hayran bırakıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığı tarafından Ankara'da yetiştirilen sığınak köpeği, özellikle kırsal bölgelerde terör ya da suç örgütlerince kullanılan sığınakların tespitinde etkin şekilde kullanılıyor.

Sığınak köpekleri, Türkiye'de sadece Ankara ve Diyarbakır'da bulunuyor. Ar-Ge çalışmaları kapsamında yetiştirilen "weimaraner" ırkı köpekler, dağlarda canlıların izini kokuya dayalı takip ederek yerini bulabiliyor.

AA ekipleri, Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Dairesi Başkanlığı yerleşkesinde sığınak, operasyon, şehir içi ve arazi iz takip köpeklerinin kullanıldığı tatbikatı görüntüledi.

Özel Harekat Dairesi Başkan Yardımcısı Engin Yılmaz, köpeklerin özellikle terör eylemleri sonrasında teröristlerin saklandıkları sığınak ve mağaraların tespit edilmesi ve herhangi bir arazi yapısında kayıp kişileri bulmak amacıyla yetiştirildiğini söyledi.