BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İstiklal Caddesi’nde 19 Mayıs gerginliği

Beyoğlu Tünel’de toplanarak Taksim’e yürümek isteyen Genç Türk üyeleri ile polis arasında arbede yaşandı. Ara sokaklardan yürüyerek İstiklal...

Abone ol

Beyoğlu Tünel’de toplanarak Taksim’e yürümek isteyen Genç Türk üyeleri ile polis arasında arbede yaşandı. Ara sokaklardan yürüyerek İstiklal Caddesi’ne çıkmaya çalışan grubu çevik kuvvet polisi kalkanlarını kullanarak uzaklaştırdı. Yaşanan arbedede göstericilerle çevik kuvvet polisi arasında kalan emniyet amiri de zor anlar yaşadı.
Genç Türk üyesi yaklaşık 250 kişi, "Atatürk sizi çağırıyor. 19 Mayıs’ta Çılgın Türkler Taksim’e" konulu etkinlik için Beyoğlu Tünel’de toplandı. Taksim’e yürümek isteyen grup, çevik kuvvet engeli ile karşılaştı. Adeta İstiklal Caddesi’ne çıkan her sokağı kapatan polis, göstericilerin yürümesine izin verdi. Bir süre polis ile tartışan Genç Türk üyeleri, İstiklal Marşı’nı söyledi ve saygı duruşunda bulundu. Bu sırada polis memurlarının da selam vererek İstiklal Marşı’nı dinledikleri görüldü.
İstiklal Caddesi’nden yürüyemeyeceğini anlayan grup üyeleri, Tünel Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Genç Türk Başkanı Mehmet Emir yaptığı açıklamada, "Bizim 19 Mayıs’ı kutlamamızı engelliyorlar. Çatışmamızı istiyorlar ama biz kimse ile çatışmayacağız. Bir 19 Mayıs’ı bile kutlayamıyoruz" dedi. Grup üyeleri basın açıklaması ardından müzik eşliğinde halaylar çekerek eğlendi.
Bir süre sonra göstericiler ara sokakları kullanarak Taksim’e doğru yürümek istedi. Odakule’ye ulaşan göstericiler buradaki az sayıda polisi aşarak İstiklal Caddesi’ne çıkmak istedi. Çevik kuvvet kalkanlarına yaslanan grup, polis barikatını aşmak istedi ancak başarılı olamadı. Çevik kuvvet polisleri kalkanlarla grubu iterek uzaklaştırdı. Bu sırada polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbede ortasında kalan bir emniyet amiri de zor anlar yaşadı.
Polis barikatını aşamayan göstericiler bu kez de Tarlabaşı Bulvarı’na çıktı. Tarlabaşı Bulvarı’nı trafiğe kapatmak isteyen göstericiler burada da polisin engellemesi ile karşılaştı. Eylemciler daha sonra ara sokaklara dağıldı. Tarlabaşı ve İstiklal Caddesi’nde yaşanan arbedede bir genç kızın sinir krizleri geçirdiği görüldü.
(İHA)