BIST 9.981
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.428,25
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Türkiye'de şenlik ve şölen bereketi

Türkiye genelinde yaklaşık bin 800 festival, şenlik, anma günü ve şölen tarzında etkinlikler düzenleniyor.

Abone ol

AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerinden derlediği bilgiye göre, her yıl yurt genelinde festival, şenlik, özel gün, özel hafta, bayram ve şölen adı altında yaklaşık bin 800 etkinlik gerçekleştiriliyor.

Bursa anma günleri, İzmir fuarlar, Trabzon yayla şenlikleri, Antalya turizm, Ankara şölen ve festivalleriyle öne çıkarken, İstanbul'da ise düzenlenen uluslararası etkinlikler dikkati çekiyor.

Sinema, tiyatro, müzik, yağmur duası, yiyecekler, dekorasyon, dans, turizm, spor, karikatür, kukla gibi farklı konularda düzenlenen etkinlikler, ağırlıklı olarak kültürel yaşama canlılık katmayı ve illeri markalaştırmayı amaçlıyor.

Türkiye'nin hemen hemen tüm merkez, ilçe ya da belde belediyeleri de bölgelerinde kültürel varlıkları tanıtarak gelecek kuşaklara taşırken aynı zamanda sosyal yardımları da etkinlik ve şölen havasında yerine ulaştırıyor.

Adını en çok festival ve etkinliğe veren meyvelerin başında ise kiraz, kayısı, dut, ceviz ve incir gelirken, öte yandan bazı bölgelerde de akarsuların, nehirlerin ve barajların adını taşıyan festivaller insanları ve kültürleri buluşturuyor.