BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Meclis Başkanı Çiçek’ten, 19 Mayıs mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları nedeniyle bir mesaj yayınladı. <br/>TB...

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları nedeniyle bir mesaj yayınladı.
TBMM Başkanı Çiçek, yayınladığı mesajda, "Bugün, batılı emperyalist istilaya karşı başlatılan tam bağımsızlık mücadelesinin 94’üncü yılını kutluyoruz. İstiklal inancının harekete geçtiği bugünün bütün milletimize kutlu olmasını diliyorum" dedi.
19 Mayıs’ın özgürlük ve bağımsızlık ülküsünden tarih boyunca taviz vermemiş Türk milleti için büyük anlam ifade ettiğini belirten Çiçek, mesajında şunları kaydetti: "Devletimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, Düvel-i Muazzama’ya karşı milli direnişi başlattıkları gündür. Her yıl büyük sevinç ve heyecanla kutladığımız bu gün, 1000 yıllık yurdumuzda güneş yeniden doğmuştur. Büyük Önder Atatürk ve arkadaşları, 94 yıl önce başlattıkları mücadele ile inançlı ve kararlı bir milletin her türlü yokluğa göğüs gererek neleri başarabileceklerini bütün dünyaya göstermişlerdir. Başlatılan bu büyük mücadele ile dünyadaki mazlum milletlerin son umudu olan Türk milletini Anadolu’nun ortasında küçük bir toprak parçasına sıkıştırma planları yırtılıp atılmıştır. Tarih boyunca kurduğu devletler ve medeniyetler ile insanlığa hizmet eden milletimizin özgürlüğü ve bağımsızlığı için Samsun’dan başlatılan mücadeleye en çok istikbalimizin teminatı gençlerimiz sahip çıkmıştır ve çıkmaya devam edeceklerdir. Birlikte, barış içinde, bağımsız bir şekilde yaşamak için başlatılan kurtuluş mücadelesinin mesajı, Türkiye Cumhuriyeti yaşadıkça asla unutulmayacaktır."
Enerjilerine, geçmişten devraldıkları bilgi ve deneyimi rehber eden gençlerimizin kendilerine bırakılan emaneti büyük bir onurla gelecek kuşaklara taşıyacaklarını anlatan Çiçek, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Bu nedenle, 19 Mayıs yurdumuzun her köşesinde büyük bir gurur ve sevinçle kutlanmaktadır. Bu inanç ve düşüncelerle, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının huzur, güven ve barış içinde kutlanmasını diliyor, ulusal bağımsızlık ve hürriyetimiz için kendilerini milletimize vakfeden başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, yurdumuzun istiklalinde emeği olan bütün büyüklerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."
(SU-HO-Y)