BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,95
ALTIN 2.446,47
HABER /  DÜNYA

Kadına şiddeti dansla protesto ettiler

Adana’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Çukurova Üniversitesi Dans Grubu, üzerinde "Kadına şiddete hayır" yazılı ti...

Abone ol

Adana’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Çukurova Üniversitesi Dans Grubu, üzerinde "Kadına şiddete hayır" yazılı tişörtle dans etti.
Adana’da Uğur Mumcu Meydanı’nda kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, değişik gösterilere sahne oldu. Çukurova Üniversitesi Dans Grubu, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için, üzerinde "Kadına şiddete hayır" yazılı tişörtlerle dans etti. Grubun bu dansı, etkinlikleri izleyenlerin alkışını aldı.
Grupta bulunan Ebru Körlü, Türkiye’de kadına yönelik şiddete dikkat çekip kadınların bir daha şiddete maruz kalmaması için, bayrama böyle etkinlikle katıldıklarını söyledi. Bu dansın ardından motosiklet tutkunları sahne alarak, değişik bir gösteri sundu.
Bir motosiklet tutkununun maestroluk yaptığı gösteride, diğer motosiklet tutkunları motosikletlerine binerek, egzoz sesiyle konser verdi. Gösterinin ardından ise, 17 Mayıs’ta Adana’da başlayan 2. Uluslararası Hava Oyunları Festivali kapsamında, kentte bulunan pilot Murat Öztürk (60) uçağıyla gösteri yaptı. Tören alanının üzerinde ters, alçak ve yüksek uçup takla atan pilot, bayram etkinliklerini izleyenlerin beğenisini kazandı. Öztürk, uçarken aynı zamanda telsizden de konuşarak vatandaşların bayramını kutladı.
(İHA)