BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.441,35
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu 'hodri meydan' dedi!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini mahkemeye vereceğini söyleyen başbakana "hodri meydan" dedi.

Abone ol

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Beşşar Esad benzetmesi nedeniyle kendisini mahkemeye vereceğini söyleyen Başbakan Erdoğan'a, "Memnun olurum" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, Reyhanlı soruşturmasında ise, MİT ile El Muhaberat'ın birlikte çalışması gerektiğini savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Ne Uludere'de ne Hatay'da cereyan etmiş bu olaylarla ilgili 'katil' demesine asla müsaade edemeyiz. Yargıda hesabını kendisi muhakkak verecektir'' sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan yanıt geldi.

CHP Lideri, Brüksel'deki sözleri nedeniyle kendisini mahkemeye vereceğini söyleyen başbakana "hodri meydan" dedi: "Mahkemeye verirse memnun olurum. Böylece karanlıkta kalan bazı olaylar aydınlığa kavuşur. Mesela Uludere olayı. Genelkurmay, aldığı talimatla görev yaptığını belirtmişti. Başbakan, mahkemeye verirse ben de mahkemeden bu talimatı kimin verdiğinin tespit edilmesini isterim."

'TÜRKİYE'NİN İMAJI YARA ALDI'

Milliyet gazetesine konuşan Kılıçdaroğlu, başbakanın ABD Başkanı Obama ile görüşmesini de değerlendirdi, "Suriye konusunda Obama ‘Askeri müdahale yok’ dedi. Obama’yı kimyasal silah kullanıldığı konusunda ikna edemedi. ‘Gazze’ye gideceğim’ diyordu. Buna Şeria’yı eklemek zorunda kaldı. Türkiye’nin imajı Erdoğan’ın Obama görüşmesinden sonra ciddi yara aldı'' şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın ABD'de üst düzey bir protokolle karşılanmasını ise, ''Her övgünün bir maliyeti vardır, o maliyeti görüyoruz. Her zaman beyzbol sopası gösterecek hali yok” sözleriyle yorumladı.

'MİT, EL MUHABERAT İLE ÇALIŞSIN'

CHP Lideri, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 51 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırılarla ilgili yürütülen soruşturmada Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Suriye İstihbarat Teşkilatı'nın (El Muhaberat) birlikte çalışması gerektiğini savundu: "Varsa Suriye’yi itham edecek belgesi, dokümanı El Muhaberat ile MİT otursun, önüne bütün belgeleri koysun ve bütün dünyaya ilan edilsin."