BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,70
ALTIN 2.408,54
HABER /  POLİTİKA

Özdağın arkasında AKP mi var?

Devlet Bahçeli'nin, Ümit Özdağ'ın arkasında AKP'nin olduğunu iddia etmesi kafaları karıştırdı

Abone ol

MHP'de 19 Kasım'da yapılacak 8. Olağan Kongre öncesinde başlayan gerginlik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile adaylık mücadelesi veren Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın karşılıklı sert açıklamalarıyla tırmanıyor.

Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Özdağ'ın karanlık ilişkiler içinde olduğunu savundu. Özdağ'ın arkasında AKP'nin olduğunu ima eden Bahçeli, "Türkiye üzerinde oynanan oyunların izdüşümünün MHP üzerinde oynandığı gerçeğinden hareketle, o kişiye verilen bir görev vardır. Bu görev 19 Kasım'a kadar sürecektir. Medya da dizi film gibi buna yer vermektedir" dedi.

Kongrede olay çıkması ihtimali konusunda "İçişleri Bakanı'nın desteği ile kongreye hukukdışı zorlama olduğu vakit bunun hesabını AKP'den sorarım" diyen Bahçeli, "Adı geçen kişi MHP'nin üyesi dahi olamaz. Bazı karanlık noktalar açıklığa kavuşacak. Ondan sonra MHP'ye üye olmanın şartları düşünülebilir. Birtakım dayatmalarla medyayı araç yaparak MHP üzerinde oynanan oyunlardan kimse sonuç alamaz" diye konuştu.

Özdağ: Terör estiriyorlar

Prof. Özdağ da dün düzenlediği basın toplantısında şunları kaydetti:
"Neden hâlâ gruplar yollayarak, terör estirmeye devam ettiriyorlar. Biliyorlar ki Özdağ aday olacak. Bahçeli'ye çağrıda bulunuyorum, hiçbir genel başkan ülkücü gençliğin arkasına sığınarak, üst kurul delegesinin iradesinden kaçmamalıdır. Gençliği sopa gibi kullanmamalıdır."

Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi, MHP Merkez Yönetim Kurulu'nca "tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle" Disiplin Kurulu'na sevk edilen Özdağ'ın, söz konusu karara "ihtiyati tedbir" konulması istemiyle açtığı davayı reddetti. Özdağ, bu kez kararın iptali istemiyle yeni bir dava daha açtı.

Kaynak: www.milliyet.com.tr