BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  POLİTİKA

Baykaldan 301 fırçası

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan sivil toplum örgütlerine 301. madde fırçası

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 301'inci madde değişikliği için çalışma yapan ve sık sık bir araya gelen sivil toplum örgütlerini eleştirdi.

Baykal, "Türkiye'nin bunca sorunu varken 301 için bir araya geliyorlar, zaman harcıyorlar. Başka sorunlar için 'gık' demediler, 301'in peşine takıldılar" dedi. Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Meclis gündeminde bulunan Türk Ticaret Kanunu'na destek için dün CHP Genel Merkezi'nde Baykal'ı ziyaret etti.

Baykal, TCK'nın çıkarılması aşamasında da iyi niyetli bir işbirliği gerçekleştirdiklerini belirterek, şu uyarıda bulundu: Temel yasaların 'yaz-boz tahtası' haline getirilerek çeşitli çevrelerin talepleri doğrultusunda değişiklik yapılması doğru değildir. Bu, içerdeki çıkar grupları olabildiği gibi dışardaki baskı grupları da olabiliyor."

ÇİÇEK: BİLMİYORUM

Görüşmenin basına kapalı bölümünde Baykal, Çiçek'e, 301. madde için "Bunu nasıl değiştireceksiniz?" diye sordu. Çiçek de, "Bunu ben de soruyorum ama net bir yanıt alamıyorum. Değişikliği ben de bilmiyorum" yanıtını verdi.

Baykal görüşme sonrasında da, sivil toplum örgütleri yöneticilerinin Erdoğan'ın isteği üzerine bir araya gelerek 301. madde için çalışmasını eleştirdi. Baykal, "Türkiye'nin bunca sorunu varken 301 için bir araya geliyorlar, zaman harcıyorlar. Başka sorunlar için gık' demediler, 301'in peşine takıldılar. Çünkü hükümet istiyor, AB istiyor" dedi. Baykal, Çiçek'in destek isteğine "Gerekli katkıyı komisyonda yapacağız" dedi. Baykal, "Temel yasa olarak getirirlerse?" sorusuna ise O zaman kavga çıkarırız" dedi.