BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.440,10
HABER /  GÜNCEL

Özbek'ten AK Parti'ye torpil suçlaması

HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, Erdoğan'ın sözlerine bugün çok ilginç bir iddiayla cevap verdi.

Abone ol

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, hakim ve savcı atamaları için hükümet kanadından da torpil talebinde bulunduğunu iddia etti. Özbek, Erdoğan'ın atamalarla ilgili sözlerini ize çok "çirkin ifadeler" olarak değerlendirdi. 

CNN TÜRK Muhabiri Serhat Dal'ın aktardığına göre, Adli Yıl açılışı dolayısıyla TBMM'de düzenlenen resepsiyona katılan Özbek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan'ın, "Dedelerin talimatıyla atama dönemi bitti" sözünün hatırlatılması üzerine Özbek, "Bunlar çok çirkin sözler. İktidar partisinden bir genel başkan yardımcısı, bir komisyon başkanı ve kıdemli bir milletvekili bize referans notları iletti; torpil talebiyle geldi. Kendilerine duyduğum saygıdan dolayı isimlerini açıklamayacağım. Birileri referans oldu diye bu talep gerçekleşemez" dedi.

Bir gazetecinin, "13 Eylülde nasıl bir Türkiye'ye uyanacağız?" sorusuna Özbek, "Herhalde daha önceki 12 Eylülden daha iyi olacağını tahmin ediyorum. İyi olacaktır, umutlarınızı kesmeyin. Hem yargı teşkilatı açısından hem de milletimiz açısından önümüzdeki bir çok sorunun aşılması gerekiyor. İnşallah daha iyi günlere gideceğiz. Beklentilerimiz ortada" yanıtını verdi.

"YARSAV'IN MÜCADELESİ SÜRECEKTİR"

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Emine Ülker Tarhan da her adli yıl açılışında genellikle yargının sorunlarının konuşulduğunu, çözüm önerileri üzerinde durulduğunu, ancak bu yıl Türkiye'de farklı bir iklim olduğunu söyledi.

Tarhan, "YARSAV, yargının kimsenin arka bahçesi olmama konusundaki mücadelesini sürdürecektir. Bu mücadeleye karşı biz saygı duyulmasını istiyoruz. Bizim verdiğimiz mücadele darbelere karşı bir mücadeledir, bir sivil darbeye karşı mücadeledir. Buna saygı duyulmasını istiyorum. Bize saygı duymayanlarla birlikte olmamayı düşünüyoruz" dedi.

Tarhan, bir soru üzerine, ortam dinlemelerinin tam bir hukuk katliamı olduğunu söyledi.

Hukuka ağır bir saldırı olduğunu öne süren Tarhan, "Karanlık ve kirli kulaklar tarafından yapılan bu ortam dinlemelerini, haince, alçakça, aslında bir hamam böceği tavrı olarak nitelendiriyorum. Hiç bir demokraside, evrensel hukukta bunun kabul edilmesi mümkün değildir. Bu hukuksuzdur, içeriğini asla tartışmıyoruz" diye konuştu.