BIST 9.793
DOLAR 32,49
EURO 34,93
ALTIN 2.431,92
HABER /  POLİTİKA

Sen ancak tanklara selam durursun

Kılıçdaroğlu'nun "tankların önünde ben dururum" sözüne Erdoğan, Şanlıurfa'dan cevap verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa'da yine çok sertti. Halka birlik ve beraberlik mesajları verirken, muhalefeti topa tuttu. Hedefinde ise "Darbeye karşı tankların önünde ben dururum" diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu vardı:

TANKA SELAM DURURSUN

"Bugüne kadar 28 Şubat'ta, 27 Nisan'da neredeydin? Bu Anayasa değişikliğinin önünde tank olanlar, hiçbir şeyin önünde duramazlar. Siz olsa olsa bunlara ancak selam durursunuz. Siz özgürlüklerin önüne bu ülkede mayın döşediniz. İnanç özgürlüğünün önüne mayın döşediniz. Düşünce özgürlüğünün önüne mayın döşediniz. Biz sizin geçmişinizi biliriz. Taa, İnönü'nün genel başkanlığı döneminde gazeteleri toplattığınızı da biliriz."

OKUYA YAZMA BİLMEYEN BİLE SÖYLEMEZ

Şanlıurfa mitinginde halktan 'evet' oyu isteyen Erdoğan'ın yanında kızı Sümeyye de vardı. Gecikmeli geldiği Topçu Meydanı'na HSYK'nın yeni yapısını anlatarak bir anlamda 'arka bahçe' eleştirilerine cevap verdi:

"Anayasa Mahkemesi'nin 11 asil, 4 yedek üyesi var. Şimdi yedek üyeler de asil oluyor ve sayı 15'e çıkıyor. İki de ilave ile sayı 17 olacak. Muhalefet diyor ki; 'İktidar kendi anayasa mahkemesini oluşturuyor' ayıptır alıp, ayıptır. Okuma yazma bilmeyen bile bunu söylemez. Her ülkede meclisler, hükümetler, cumhurbaşkanları veya varsa kralları Anayasa Mahkemesi'ne atama yapar. Türkiye'de böyle bir şey var mı yok. Barolar bize 3 isim önerecek ve biz bu isimlerden tercih yapacağız. Aynı şekil Sayıştay'a ilave 2 üyelik için 6 isim teklif edilecek ondan da 2 üye tercih edeceğiz. Dolaylı olarak meclise verilen yetki bu"

BAHÇELİ ÇİLE ÇEKMEDİ Kİ

MHP'yi de unutmadı Erdoğan. MHP içinde evet oyu vereceğini açıklayan isimleri eleştiren Bahçeli, Başbakan'ın da gündemindeydi:

"Obur tarafta MHP'ye bakıyorsun, genel başkanı ülkücüler için 'Bunlar uşak' diyor. Niye 'Hayır' demiyorlar. Mamak cezaevinde Bahçeli o çileleri çekmedi ki onlar çekti. Nasıl hayır desinler."

KILIÇDAROĞLU GİTSİN TASARIMCILIK YAPSIN

CHP'nin olay afişini de unutmadı Başbakan Erdoğan... Eleştiri dozunu yükselterek Kılıçdaroğlu'na "Utan utan, dürüst ol dürüst ol" diye çıkıştı.. Sözü türban sorununa da getiren Erdoğan'ın muhalefet liderine bir de önerisi vardı:

"Örtü mü ısmarlıyorsun. Sen üniversitede okuyan kızlarımız için streç mi pantolon mu, şalvar mı, askılı mı askısız mı giyinsin böyle bir şey söylüyor musun. Peki orda böyle bir şey yok, başörtülü giyinmek isteyen kardeşime niçin böyle bir tasarımcılık yapıyorsun. O zaman mesleği değiş, tasarımcı ol gitsin. Bu kadar basit dürüst değiller."

İMAM ÖLDÜRÜLÜNCE SUS PUS OLUYORLAR

CHP ve MHP'nin ardından bu kez BDP de eleştiri oklarından kurtulamadı. Hakkari'de PKK'nın öldürdüğü imamı gündeme getiren Erdoğan, boykot çağrısına tepkiliydi:

"Hakkari'de bir imam katlediliyor sesleri çıkmıyor, suspus oluyorlar. Özgürce vicdanlarının sesine kulak verip evet diyenler baskı altına alınmak isteniyor. Sandığa kim gitmiş kim gitmemiş sayacağız diyorlar. Bunlar demokrat olamaz, bunlar demokratik sisteme inanan insanlar olamaz."