BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,83
ALTIN 2.434,86
HABER /  GÜNCEL

Denizli'de uyuşturucu operasyonu

Denizli'de polis uyuşturucu ticaretine yönelik bir haftada yapılan 3 ayrı operasyonda toplam 23 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından uyuşturucu ticaretine yönelik bir haftada yapılan 3 ayrı operasyonda toplam 23 kişi gözaltına alındı.

Baskınlarda çok miktarda esrar, ecstasy hap, kenevir ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Ekipler geçen cuma günü bir ihbarı değerlendirerek Muratdede Mahallesi 247 Sokak’taki arsaya baskın yaptı. Arsadaki dut ağacının dalları üzerine tahtalardan inşa edilmiş barakada 3 kişiyi bulan polis arama yaptı. Barakadaki E.D., Ö.D ve Y.Y. gözaltına alındı. Yapılan aramada ise çuval içinde kurumaya bırakılmış 1 kilo esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 kişi, mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Denizli polisinin 4 ile daha genişleterek yaptığı başka bir operasyonda ise toplam 19 kişi gözaltına alındı. Denizli merkez, Kocabaş Beldesi, Çivril İlçesi, İzmir, Antalya, Şanlıurfa ve Gaziantep’te gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonlarda uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı ileri sürülen 3'ü kadın 19 kişi yakalandı. Narkotik köpeği ‘Volkan’ın da katıldığı operasyonda gözaltına alınan kişilerin ev ve işyerlerinde aramalar yapıldı. Polisler evlerdeki tuvaletler, bahçedeki taşların altına kadar her yerde uyuşturucu aradı. Operasyonda 9 kilo esrar, 121 gram tütünle karışık esrar maddesi, 266 kök dişi hintkeneviri, 31 ecstasy hap, 1 terazi, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği ve uyuşturucu satışından ele edildiği belirtilen 5 bin 920 TL ile 1700 Euro ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan K.C., C.C., S.C., D.Ç., M.K., Ş.E., G.E., H.K., Ö.Z., F.Ç., A.Ç., A.K., E.C., M.C., E.C., F.K., A.E., M.Y. ve D.B. sorgularının tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden Ş.E., M.K., K.C., C.C., F.Ç., E.C. ve A.E. tutuklanarak cezaevine konuldu. Diğer 11 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Son operasyon ise 3. Sanayi Sitesi hayvan pazarı yanındaki tarlada yapıldı. C.Y.'ye ait tarlada kenevir yetiştirildiği ihbarını alan polis, tarlada yaptığı aramada mısırların arasında gizlice yetiştirilmiş 334 kök dişi hintkeneviri buldu. Kenevirler polisler tarafından tarladan sökülerek imha edildi. Gözaltına alınan tarla sahibi C.Y. çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.