BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,84
ALTIN 2.440,26
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ardahan'da Vali'ye yardım suçlaması

Öğüt, Ardahan Valiliği'nin referandum öncesi Ak Parti İl Teşkilatı gibi çalıştığını ve vatandaşa yardım dağıtıldığını iddia etti.

Abone ol

Milletvekili Ensar Öğüt, gazetecilerle birlikte iddia ettiği yardımların dağıtımının yapıldığı Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait spor salonuna gitti.

Burada, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılan yardımların referandum öncesi Valilik tarafından gerçekleştirildiğini ileri süren Öğüt, "Benim bugün burada olmamın sebebi, yapılan yardımların kimler tarafından dağıtıldığını ispat etmektir. İşte görüldüğü gibi Ardahan Valiliği resmen AK Parti İl Başkanlığı gibi çalışıyor. Vatandaşa yardım dağıtarak
bu yardımlarla referandum öncesi vatandaşın fikrini değiştiriyorlar" dedi.
Daha sonra Ardahan Adliyesi'ne geçen Öğüt, Vali Mustafa Tekmen hakkında suç duyurusunda bulundu.

"MALZEMELERİN BİZİMLE İLGİSİ YOK"

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen ise, yaptığı açıklamada, söz konusu malzemelerin merkezi İstanbul'da bulunan Semiha Şakir Vakfı'na ait olduğunu söyledi.

Tekmen, konuşmasında, "Bu malzemeler çok uzun bir zamandır dağıtılması için bize teslim edildi. Yaklaşık 4 aydır da dağıtımı yapılıyor.Bu yeni bir olay değil. Son kalan malzemeler ise, hasat dönemi nedeniyle gelemeyen vatandaşlara dağıtımı yapılıyor. Bunun bizle uzaktan yakından ilgisi yok. Olay yanlış anlaşılmıştır. Bizim oradaki görevlimiz vakıftaki yetkililere yardımcı olmak amacıyla oradadır. Çünkü bu malzemeler bize teslim edildi. Gönderilen bu yardım malzemelerini kabul etmeyip dışarı mı atsaydık"