BIST 10.159
DOLAR 32,13
EURO 35,06
ALTIN 2.469,07
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Kazan’da SBS’den yüksek puan alan 4 öğrenci belediye başkanı Ertürk tarafından ödüllendirildi.

Abone ol

Bu öğrencilerin eğitim gördüğü Tahsin Şahinkaya İlköğretim Okulunu ziyaret eden Başkan Ertürk okul idarecilerini ve öğrencileri tebrik ederek elde edilen başarının gurur verici olduğunu söyledi.

Kazan’da eğitimdeki kalite ve başarının her geçen yıl biraz daha arttığına dikkat çeken Ertürk, böylesi güzel başarıların Kazan’ın ve ülkenin geleceği adına umut verici olduğunu söyledi.

Öğrenciler de bu başarılarının ardındaki sırrı planlı ve programlı çalışarak sosyal yaşamdan da kopmamak olarak açıkladılar. Ailenin desteği ve okulda alınan eğitim kadar hedeflerinin de kendilerinin bu başarıyı yakalamalarında motive edici önemli bir unsur olduğu şeklinde konuştular.

Okul Müdürü Mustafa Aksoy da SBS’de sadece 8. sınıflarda okuyan 60 öğrenciden 42 tanesinin 400 puanın üzerinde aldığını ve 423 ortalama başarı puanıyla %77 oranında yerleştirme başarısı elde ettiklerini belirterek, okul aile işbirliğinin bu başarının yakalanmasında önemli rol oynadığını söyledi.

Bütün soruları bilerek 500 tam puan alan 8. sınıf öğrencileri Nagihan Gönüllü ve Eren Limon ile, 491 ve 495 puan alan Selenay Köse ve Merve Yıldız Belediye Başkanı Lokman Ertürk tarafından dijital fotoğraf makinesiyle ödüllendirildi.

Belediye Başaknının ziyaretine İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Göktaş da eşlik etti.