BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

U2'ya devletten 'VIP' koruma

İrlandalı ünlü rock grubu U2'ya İstanbul'da güvenli seyahat edebilmeleri için konuk devlet başkanlarına tahsis edilen güvenlikler verildi

Abone ol

İstanbul'da bu akşam konser verecek olan rock müzik grubu U2'nun solisti Bono ve arkadaşlarına, konuk devlet başkanlarını koruyan polis ve korumalar eşlik etti.

Bono ve arkadaşları, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda verecekleri konser için Çırağan Sarayı'ndan ayrıldı. Grubun Çırağan Sarayı'ndan çıkışı sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Genellikle konuk devlet başkanlarının güvenliği için yapılan uygulama U2 içinde uygulandı. Bono ve arkadaşlarının içinde bulunduğu aracın önünde bir trafik eskortu, arkasında ise yabancı devlet başkanlarına verilen polis arabaları ilerledi.

Trafik açıldı

U2'nin gittiği güzergahlar da trafik polisleri tarafından açıldı.
Öte yandan çok sayıda U2 hayranı konser alanına gitmek üzere Taksim Meydanı'nda otobüse binmek için sıraya girdi.

En yaşlı hayran

Konsere torunuyla birlikte gitmeye çalışan yaşlı bir kadın, torununu sırada bırakıp, erkenden otobüse bindi. Yaşlı kadının dışarıda kalan torunu ise, "Anneannemle konsere gidiyoruz. Çok heyecanlıyız" dedi. Türklerin yanı sıra diğer ülkelerden gelen çok sayıda kişi de Taksim'de U2 konserine gitmek için sırada bekledi.

Pakistan'dan da gelenler var

Almanya ve Yunanistan'ın yanı sıra sel felaketiyle mücadele eden Pakistan'da da konser için Türkiye'ye gelenler olduğu görüldü. Pakistan'dan bugün geldiklerini belirten U2 hayranları, "Konsere gidiyoruz. U2'yu çok seviyoruz" şeklinde konuştu.