BIST 10.693
DOLAR 32,22
EURO 34,95
ALTIN 2.425,18
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bayburt'ta eğitime büyük destek

Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı Başkanı Dr. Şahap Kavcıoğlu, her yıl 700 öğrenciye 100’er lira burs verdikleri belirtti.

Abone ol

Vakfa yapılan yardımlarla üniversite eğitim gören gençlere eğitim desteği verdiklerini kaydeden Kavcıoğlu, “’En önemli yatırım eğitime yapılandır’ düşüncesiyle çıktığımız yolda büyük bir mesafe aldık” dedi.

Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı Başkanı ve Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, vakıf yöneticileri Aydın Cilara, Ümit Kondolot, Fatih Özcan ve Murat Okutmuş, öğretmenevinde gazetecilerle bir araya geldi.

1996’da kurulan vakfın sadece Bayburt’ta yaşayanlara değil farklı şehirlerde bulunan tüm Bayburtlular’a hizmet etmek amacıyla kurulduğunu belirten Başkan Şahap Kavcıoğlu, bunun en önemli göstergesinin burs verilen öğrenci sayısındaki artış olduğunu söyledi.

Öğrencilere verilen bursların kesintiye uğramadan devam ettiğini ifade eden Kavcıoğlu, “Hemşehrilerimizden aldığımız yardımlarla çocuklarımızın daha iyi imkanlarda okumasına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bugün itibariyle 700 öğrenciye burs verir konuma geldik. Vakıf üyelerinin şahsi katkılarıyla eğitime büyük destekler verilmiştir. Bayburt Üniversitesi’nin temelinin atılmasında öncülüğü, ortada üniversite yokken fakülte binası yaptıran kurucu üyelerimizden Kazım Erdem yapmıştır. Doğduğu ilçeye donanımlı bir lise ve yurt yaptıran Mustafa Köseoğlu, üniversite rektörü ile yaptığı mutabakatla Demirözü’ne bir yüksekokul yapıyor. Vakıf olarak Aydıntepe’de lise yaptık” diye konuştu.