BIST 10.471
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.436,76
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çiçek 'o paranın' kaynağını açıkladı

Referandumdaki harcamalar, iktidar ile muhalefet arasında polemik konusu oldu. CHP, AK Parti'nin harcadığı paranın kaynağını sordu. Cemil Çiçek cevap verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER / 12 Eylül referandumu için geri sayım sürerken, iktidarla muhalefet arasında yeni bir tartışma yaşandı. Referandum için AK Parti'nin düzenlediği kampanyaları eleştiren muhalefet, "Nereden geliyor bu değirmenin suyu?" diye sordu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, bu soruya CNN Türk'te katıldığı bir canlı yayın programında yanıt verdi: "Hazine yardımı"

Muhalefetin, devleti rüşvetçilikle suçladığını söyleyen Çiçek, bu iddianın ispatlanması gerektiğini belirtti. AK Parti'nin devletin olanaklarını kullanmadığına da vurgu yapan Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü:

HAZİNE YARDIMI

"Biz kendi bütçemizle yapıyoruz. Yüzde 47 oy aldık. Hazine yardımları alınan oya göre geliyor. Türkiye'de demekki yüzde 47 deyince, hazine yardımlarının yarısını biz alıyoruz. Seçim dönemi olduğu zaman bu artırılarak veriliyor. Biz mali seçimden de çıktık. Bizim bu manada hazine yardımlarımız ihtiyaçlarımızı karşılayacak kadardır. Ve üstelik, belki de hiç bir partiye nasip olmayan bir şey var, bizim gelirlerimiz de giderlerimiz de partimizin internet sitesinde var, herkes açar oraya bakar. Ayrıca zaten bu hesapların tamamı Anayasa Mahkemesi'nce değerlendiriliyor. Anayasa Mahkemesi'nde de hesapları düzgün olan parti biziz... CHP'nin hesapları düzgün çıkmadı biliyorsunuz... Bununla ilgili sahtecilik iddiaları da yargıda belli bir noktaya geldi. Yani bizim hesaplarımız düzgün... İsteyen bakabilir..."

MUHALEFET ORTALIĞI

HÜSEYİN ÇELİK DE 'HAZİNE' DEDİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, “Nereden geliyor bu değirmenin suyu?” sorusuna AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de NTV’de katıldığı programda yanıt verdi. “CHP’ye değirmenin suyu nereden geliyorsa bize de oradan geliyor” diyen Çelik, hazine yardımını işaret etti. 

KARIŞTIRMAK İSTİYOR

Muhalefetin amacının ortalığı karıştırmak olduğunu söyleyen Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatandaşı bunlarla meşgul ederek, referandum paketinin içeriğinden kaçırmaya çalışıyorlar. İki gün üç günde de bu Avrupa Parlamentosu bizim lehimize bu değişikliği olumlu buldu, önemsiyor... Doğrudur... Gerçekten de önemli... Müzakere başlıkları itibariyle de bu taslak çok önemli... Avrupa'ya rüşvet verdiği iddiaları vardır. Bunlar Türkiye için de ayıptır. Eğer bir tartışma yapacaksak, çok medeni ölçüler içerisinde yapalım"