BIST 10.471
DOLAR 32,81
EURO 35,24
ALTIN 2.448,32
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir'de bayram tedbirleri açıklandı

İzmir Valiliği, Ramazan Bayramı dolayısıyla bazı önlemler alındığını, önlemlere ilişkin genelgenin ilgili kurum ve kuruluşlara gönderildiği duyurdu.

Abone ol

İzmir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünün 8 Eylül Çarşamba gününden itibaren sorumluluk bölgeleri itibarıyla huzur planlarını uygulamaya koyacağı, emniyet-asayiş tertip ve tedbirlerin 13 Eylül Pazartesi sabahına kadar sürdürüleceği belirtildi.

Havaalanı, liman, metro, gar, terminallerde yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi ve devlet karayollarında tertip edilecek trafik ekip sayılarının artırılacağı ifade edilen açıklamada, Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'nın da İzmir ili mülki karasularında tertip ve tedbirlerini kesintisiz olarak devam ettireceği kaydedildi.

Açıklamada, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları tarafından, özellikle alışveriş ve eğlence yerleriyle diğer umuma açık mahallerin denetimlerinin, tefrik edilecek ekipler marifetiyle etkin şekilde yapılacağı, itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekiplerinin hazır hale getirileceği ve nöbetçi memurlukların vatandaş müracaatlarına açık tutulacağı bildirildi.

Aynı açıklamada, ''Toplu taşım araçlarında seferlerin sürekliliğinin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacak. Sağlık, nöbetçi eczaneler, haberleşme ve elektrik hizmetleri için gerekli ön hazırlıklar ilgili birimlerin sorumlularınca yapılacak ve acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatları hizmete hazır bulundurulacak'' denildi.