BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Küçük bir hata 'adalet'i geciktirdi

Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Özden Doğan, yeni adliye binası için arsa teminine başlandığını açıkladı

Abone ol

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine yapılması planlanan yeni adliye binası için Pınarbaşı Mahallesi'nde 18 bin metrekarelik arsa temin edildiği açıklandı. Projenin geçikmesine ise tapu kayıtlarındaki 'küçük bir hatanın' neden olduğu ortaya çıktı.

Bir süre önce Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Elbistan ziyareti sırasında gündeme gelen yeni adliye binası ile ilgili 18 bin metrekarelik bir arsanın hazırlandığı bildirildi.

Yeni adli yıl açılış töreninde Kahramanmaraş Barosu Elbistan Temsilcisi Avukat Mevlüt Kurt'un yeniden gündeme getirdiği yeni adliye bina çalışması ile ilgili açıklamayı Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Özden Doğan yaptı.

Adalet binası için yapılan çalışmayı anlatan Başsavcı Özden Doğan, "Şeker Fabrikası yanında Pınarbaşı Mahallesi'nde yer talep ettik. Bu talebimize Özelleştirme Yüksek Kurulu olumlu yanıt verdi. Yaklaşık 18 bin metrekarelik bir yer üzerine adliye binası yapılmak üzere Adalet Bakanlığı'na tahsisini gerçekleştirdik. Ancak parsel numarasında bulunan bir hatadan dolayı şu ana kadar tahsisin tamamını gerçekleştiremedik. Hata düzeltildikten sonra yeni adliyenin yapımına başlanacaktır" dedi.