BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Meclis üyesinin diploma skandalı

Kartal Belediye Meclis üyesi Hüseyin Çakır'ın sahte mimarlık diploması kullandığı ortaya çıktı. Skandal ortalığı karıştırdı.

Abone ol

AK Partili Kartal Belediye Meclis üyesi Hüseyin Çakır'ın KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi"nden aldığı Mimarlık diploması sahte çıktı. Çakır'ın sahte diplomayla uzun süredir Mimarlar odasına proje onaylattığı ve Belediyede proje takip ettiği ortaya çıktı.

Olay, Mimarlar Odasına yapılan bir ihbar üzerine ortaya çıktı.

KKTC"de bulunan Doğu Akdeniz Üniversitesi, Mimarlar Odası"nın konuyla ilgili yazısına verdiği yanıtta "bu isimde bir öğrencilerinin bulunmadığını ve diplomanın gerçek olmadığını" bildirdi.

Çakır"ın diplomasının sahte olduğunun tespit edilmesi üzerine Mimarlar Odası, Cumhuriyet Savcılığı"na suç duyurusunda bulunarak, ilgili Bakanlıkları ve Belediyeleri de bir yazıyla haberdar etti.

Suç duyurusu

Mimarlar Odası Genel Sekreteri Necip Mutlu, olayı bir yazıyla İç İşleri Bakanlığı, Bayındırlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu, İstanbul İl Özel İdaresi, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ümraniye, Maltepe, Samandıra ve Kartal Belediyelerine bildirdi.

Mutlu yazısında" Üniversitenin 03.08.010 tarihli yazısı, " KKTC de bulunan Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden alınmış diplomanın ve bu diplomaya Yüksek Öğrenim Kurulu Başkanlığınca verilen diploma denklik belgesinin suretlerine istinaden 09.01.2008 tarihinde, 37263 sicil numarası ile odamıza üyelik kaydını yaptıran Hüseyin Çakır"ın, diplomasının Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrenci işleri Müdürlüğünün ekli yazısıyla sahte olduğu tespit edilmiş ve odamızdaki üyelik kaydı geri alınmıştır.

Cumhuriyet Başsavcılığına hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz Hüseyin Çakır"ın 09.01.2208 tarihinden itibaren, Mimarlık ünvanını kullanarak sunduğu Mimarlık hizmetlerinin geçersiz olduğu ve ilgili idarelere bu konuda gerekli bildirimlerin yapılması hususlarını arz ve talep ederim"

Mimarlar Odası Başkanı Muhçu

Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, olayın kendilerine gelen bir ihbar üzerine yaptıkları araştırma sonucu ortaya çıktığını belirterek " İlgili Üniversiteye olayı yazıyla sorduk Üniversite bize " diplomaların gerçek olmadığını" bildirdi. Sahte kayıt yaptırmışlar, YÖK"ten denklik belgesi alarak kayıt yaptırdıkları anlaşıldı. İncelemede birileri tarafından düzenlenmiş noter tasdiki de yapılarak meslek odasına kayıt yaptırılmış. Olayın ilgili birimlere bildirildik ve Cumhuriyet Savcılığı"na suç duyurusu yaptık. Bu araştırmamızda 36 kişinin daha sahte diploma aldığını tespit ettik. Bunların tamamı KKTC"den mezun. Bu olayda organize bir suç örgütü şebeke söz konusu "

Belediye Başkanı Altınok Öz

Olayı doğrulayan Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz ise, konuyla ilgili şunları söyledi "İç İşleri Bakanlığı kanalıyla, Valilikten konuyla ilgili gereğini yapmak üzere bize yazı geldi. Ben de öncelikli olarak, AKP gurubuna bir yazı yazarak gereğini yapmalarını istedim. Ayrıca, konuyu bir yazıyla Belediye de ilgili müdürlüklere bildirdim"