BIST 10.471
DOLAR 32,64
EURO 34,99
ALTIN 2.423,65
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Siz de 'Osmanlı Sultanı' olabilirsiniz!

Sibel Can'a inat bu Ramazan herkes 'padişah', herkes 'hükümdar', herkes 'sultan' olabilir.

Abone ol

Sibel Can’a inat, bu Ramazan herkes padişah, herkes hükümdar, herkes sultan oldu… Ramazan etkinlik alanlarında oluşturulan “Sultan Tahtı” fotoğraf stüdyosunda herkes Osmanlı kostümlerini giyerek “padişah” ve “sultan” oldu. Hem de 7.5 TL.’ye.

Çeşitli belediyelerce oluşturulan Ramazan etkinlikleri alanlarının bu seneki en gözde standı hiş şüphesiz “Sultan Tahtı” fotoğraf stüdyolarıydı.

Otağ-ı Hümayun’u andıran küçük çadırda çalınan Ordu Marşı, Genç Osman ve Ceddin Deden gibi Osmanlı Marşları bir anda gönülleri kıpır kıpır ediyor.

Özel olarak hazırlanmış küçük çadır içinde Osmanlı arması önüne yerleştirilen koltuk, önünden geçen hemen herkesi çekiyor mıknatıs gibi kendine. Bay, bayan ve çocuklar için ayrı ayrı hazırlanmış kaftandan, sarığa, festen motif motif işlenmiş feraceye, poturdan peçeye kadar Osmanlı kostümlerinden herkesi kendine uygun olanı giyip tahta geçiyor bir anda.

Erkeklerin kostümünü belde kama, elde tesbih, hanım sultanları ise rengarenk şemsiyeler tamamlıyor.

Taht koltuğuna oturan padişah, hanım sultan veya şehzade çocuklar, yüzlerinde istedikleri pozu verince fotoğrafçının da denklanşöre basması kalıyor.

Ve bir tıkla o an ölümsüzleştiriliyor.

Sultan olmak 7.5 TL.

Sultan pozların fiyatı Ramazan etkinlik alanına göre değişiyor. Bayazıt Meydanı’nda 10 TL. ye çekilen “sultan” pozları Esenler Belediyesi Kültür Merkezi önünde 7.5 TL. Çekilen 4-5 kareden müşterinin istediği bir veya birkaç tanesi anında karta basılıp takdim ediliyor.

Herkesin sebebi farklı

Sultan Tahtı’nda fotoğraf çektirmenin herkese göre değişik bir sebebi var. Özellikle çocuklar, “Bu giysileri tarihi filmlerde görmüştüm” diyerek koltuğa otururken, büyükler ise hem nostaljik bir esintiye kapılmak, hem de fotoğraf albümlerinde farklı bir kareye yer verebilmek için poz verdiklerini söylüyorlar.

Bunlar basit kostümler değil

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, her medeniyetin kökleri üzerinde büyüdüğünü hatırlatarak, “Bizim medeniyetimiz Osmanlı döneminde kıtalara yayılmış ve bugün hala izleri devam etmektedir. Bu medeniyetin giyim-kuşam kültürü de dünyaya örnek nitelikteydi. Her giyilen elbisenin bir manası, bir inceliği vardı. Osmanlı kostümleri ile çekilen fotoğraf, basit bir hatıra fotoğrafı değildir. Osmanlı sevgisinin, Osmanlı medeniyetinin yeşermesinde önemli bir görsel algıdır” dedi.